Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-03-2011, 08:21 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Waco, TX
Posts: 8
05 Cherokee 27L No Shore Power!

Alright guys, need a hand here, last time we used are camper, everything worked fine, now I want to use it this weekend and no shore power, zilch, nada. breakers and fuses at main panel fine, 2 little breakers under the tongue are fine. I have battery power, but no 110. any ideas???
__________________

__________________
stevenmacc is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 10:39 AM   #2
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
Have you checked to see if you have 110 at converter?
need to start there first.
__________________

__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 11:23 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Maple Ridge, BC, Canada
Posts: 635
Check your GFI(s) . Also make sure that your source power does not have a tripped circuit breaker.

... VTX-AL
__________________
VTX Al is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 12:02 PM   #4
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
What 110 power do you not have? I know you said zilch but did you check The outlets?
If that's true then gfci plug ins are next on your list.

Id seriously check for power at the converter box because if you have no 110 there that means your battery charger isn't working either.

Also would be nice to know what if any diagnosis you've done
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 08:19 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Waco, TX
Posts: 8
Here we go, I have 12 volt power, I have 110 power at the cord, then I plug into the camper, and no 110 in the camper, no 110 at the junction box, but power on the 12 volt side. no circuit breakers are tripped. So, no outlets, no microwave, no a/c. Is there anything inline under the unit from the plug in to the junction box??
__________________
stevenmacc is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 08:24 PM   #6
Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 74
I had the same problem last week. The culprit turned out to be the GFCI outlet I was using in the garage. I replaced the outlet and all is well. I hope your problem is that simple to fix!
__________________
James and Karen
Warner Robins, GA
2011 Lacrosse 301RLS
2007 Tundra CM 5.7
Reese Dual Cam
jjarrard is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 08:26 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Waco, TX
Posts: 8
Me tto, but I have pwer all the way to the camper end of the cord, and its plugged into a non GFCI outlet.
__________________
stevenmacc is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 10:46 PM   #8
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
checked power at the converter yet ?
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 10:51 PM   #9
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Location: Waco, TX
Posts: 8
Yes, I've checked the converter, I have 12 volt but no 110, so problem is between plug and converter
__________________
stevenmacc is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 10:57 PM   #10
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
ok .

on mine there is a junction box shortly after where the 120 volt line comes in,
there has to be a bad connection there if you have one .
__________________

__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:50 AM.