Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-22-2010, 06:23 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 23
Angry concertcrap won't work

We just picked up our 2011 Rockwood 2701ss and of course the 700zx Concertone stero will not work. I heard that there is an inline fuse and was wondering if anyone knows where this is?
__________________

__________________
djalberta is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2010, 07:07 PM   #2
Senior Member
 
fivecodys's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 318
I had one behind the unit.
You will have to remove the face plate and pull out the screws holding the unit in.
I hope this is the problem but with Concertone you just never know.
Have you checked the breakers in the trailer?

Some have reported that killing the power to the unit for a few minutes has solved the problem.......for a while anyway.

Good luck.

Bill
__________________

__________________
2009 Flagstaff 8528 RKSS
2007 Toyota Tundra DC 5.7L V8
Pullrite Superglide 14K
Air Lift 5000
Prodigy Brake Controller

"I've got a mind like a steele.. a......a steele......um.....uh...... what's that thing called again?
fivecodys is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2010, 07:50 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 23
I have checked the fuses and all seem to be ok. I also pulled the unit out and inspected the mass of tangled wires but couldn't see anything not connected or an inline fuse of any sort unless it's half way down the wall (which wouldn't surprise me) If I could find out which is the power wire that would probably be a start and then go from there but I'm not sure of that either. I was told by an rv service guy that they usually run the power wire directly from the battery to reduce static and there should be a fuse on this line. Thanks in advance for any suggestions or help.
__________________
djalberta is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2010, 08:17 PM   #4
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 42
Quote:
Originally Posted by djalberta View Post
I have checked the fuses and all seem to be ok. I also pulled the unit out and inspected the mass of tangled wires but couldn't see anything not connected or an inline fuse of any sort unless it's half way down the wall (which wouldn't surprise me) If I could find out which is the power wire that would probably be a start and then go from there but I'm not sure of that either. I was told by an rv service guy that they usually run the power wire directly from the battery to reduce static and there should be a fuse on this line. Thanks in advance for any suggestions or help.
You indicate the fuses all look fine. What I have found with my ZX75 is to actually pull the fuse, even though it is fine. Wait about a minute and then re-insert the fuse. This has worked every time the unit has stopped working for me.

Hope this helps...Good Luck
__________________
4WallCamping DW, 3 DS, 2 DD, 2DD-in-laws, 1 DS-in-law and 6 DGKids

2010 Rockwood Ultralite 2501SSRetired
2005 Chevy 2500HD 4x4 CC/SB Duramax/AllisonRetired
2014 Aliner Classic Off-Road Titanium
2010 Toyota Rav4 V6 with Factory Tow Package
4WallCamping is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2010, 09:41 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 23
I pulled the fuses but inserted them again right away,so I will definitly try your suggestion before digging deeper.Thank-you
__________________
djalberta is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2010, 11:13 AM   #6
endeavor to persevere
 
dlstewart01's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 31
I know every one hates them but since I put some Kenwood speakers in mine, it works pretty good. I guess I am in a very small minority.
__________________
3/5 Cav, C Troop, BlackKnights, Vietnam, 1969
dlstewart01 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2010, 02:27 PM   #7
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: San Antonio, TX
Posts: 86
Our Concertone sometimes refuses to come on as well. I've found that pulling the fuse in the trailer electric panel (#11 for mine) and watching the power button light on the radio until it goes off completely, then reinstalling the fuse, works. Seems like it has to discharge a capacitor (probably a memory power capacitor) before it works again. It's an odd duck, that's for sure--I only have to do that every four or five trips out.

Joe
__________________

2008 Cardinal 32TS
2008 F350 Lariat PSD C/C 4X4 Dually
Joe Falco is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2010, 02:40 PM   #8
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 23
Angry

I hooked up my multimeter to the ent. sys. and the xm dock (doesn't work either) and there is power going to both.I pulled the fuse from the back of the stereo and there is power to it and I also have power to the chip board on the dock.When I first looked at the wiring I discovered that they had the power from the dock connected to the main ground with no connector or tape, just bare wire that's what made me notice it.This tells me that they obviously found the problem during the inspection and tried to mickey it....no offense to the mouse but no other way to describe the "QUALITY" workmanship.
__________________
djalberta is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2010, 02:43 PM   #9
Junior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 23
Oh I forgot to mention I did pull the fuse and waited before reconnecting, to no avail
__________________

__________________
djalberta is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:51 PM.