Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-05-2012, 12:36 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jun 2012
Location: Zephyrhills, FL
Posts: 5
Transmissiom Problem

I have a 2000 Reflection MH. 260 Cummings engine, Allison 1000/2000 transmission. My problem is: At 60mph the rpm's are 1800. at times the rpm's will jump between 1800 and 2100.This may occure once on a trip or several times. When it happens, it may only do it a couple of times or it may go on for many miles. The problem is intermitten so I don't know when it will happen. I have had the MH at Cummings and they say the engin is ok., Allison says the trans is ok. I have changed the fluid and filter but no help. I think it may be electrical. Any suggestions?
Ken
__________________

__________________
hin1075w is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2012, 02:39 PM   #2
Junior Member
 
Randyman's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Nebraska
Posts: 24
If I'm not mistaken the rpm's run off of the alternator. Could be something going on there or just a glitch. I'm sure if they have checked the motor and transmission and it is not slipping this would be the culprit. My dad had a Monaco Dynasty and when he would run the generator to power the ACs going down the road his tachometer would go goofy.
__________________
Randyman is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:59 PM.