Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-23-2014, 09:34 AM   #1
Senior Member
 
gasman94's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Southwestern Mi
Posts: 1,201
Battery boost switch

Has anyone else noticed a faint flickering glow from the battery boost switch light without the key on and the coach not running? Don't know if this is normal or an electrical glitch. None of the other switches demonstrate this behavior. It happens if I have the radio on.
__________________

__________________
gasman94 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2014, 09:50 AM   #2
Senior Member
 
Rrickim63's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 487
I wouldn't worry. Many circuits back feed a little voltage which would make it glow.

1999 Silverado with tow package

2006 Roo 23B hybrid
__________________

__________________
2006 Roo 23B hybrid

2006 Ford F150 4.6L
Rrickim63 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2014, 10:26 AM   #3
Senior Member
 
gasman94's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Southwestern Mi
Posts: 1,201
Thanks Rrickim63. I currently have a generator that won't start so I just wanted to be sure that this wasn't related.
__________________
gasman94 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2014, 11:00 AM   #4
Berkshire 390QS
 
NO3putt's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Pueblo Colorado
Posts: 1,251
ours does the same thing and from previous thread many do the same.
__________________
2011: 54 days, 2012: 218 days, 2013: 175 days, 2014: 196 days
2015: 188 days, 2016: 72 days, 2017: 185
2009 Berkshire, 390QS, and toad
Skip
NO3putt is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2014, 11:03 AM   #5
Senior Member
 
silver's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 739
Quote:
Originally Posted by gasman94 View Post
Thanks Rrickim63. I currently have a generator that won't start so I just wanted to be sure that this wasn't related.
Mine and my buddy's does this also.

My buddy had a problem with his generator and it turned out to be a fuse in the controller board inside the generator. You may want to check the manual see where it is and check it.

Do you know if you hold the generator switch off that this primes the gen in the event that is the issue.
__________________
silver is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2014, 11:14 AM   #6
Senior Member
 
gasman94's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Southwestern Mi
Posts: 1,201
Silver, no prime/no noise. I'm getting a code 17 which I think is a fuel pump problem. I'm bringing it to the factory next month for my list of first year issue/repairs and will have it taken care of then.
__________________
gasman94 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2014, 11:44 AM   #7
Senior Member
 
NV245's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Carmel, In
Posts: 175
The light glows when the batteries are 13.3 volts or above, allowing the battery isolator relay to close and both coach and chassis batteries are in parallel for charging. When battery voltage is below 13.3 volts, the relay will open so all batteries will not be discharged. Below 13.3 volts, the glow will be out and coach and chassis batteries will be isolated unless the aux start switch is closed.
__________________
NV245 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2014, 12:00 PM   #8
Senior Member
 
gasman94's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Southwestern Mi
Posts: 1,201
Quote:
Originally Posted by NV245 View Post
The light glows when the batteries are 13.3 volts or above, allowing the battery isolator relay to close and both coach and chassis batteries are in parallel for charging. When battery voltage is below 13.3 volts, the relay will open so all batteries will not be discharged. Below 13.3 volts, the glow will be out and coach and chassis batteries will be isolated unless the aux start switch is closed.

Thanks. Since I keep my batteries constantly charged with battery tenders, this makes sense.
__________________
gasman94 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2014, 04:52 PM   #9
Senior Member
 
tmmar's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Long Island (Nassau County), NY
Posts: 4,258
Had the same thing happen on my '08 and also on my '14. As far as I can tell, it is not a problem.
__________________
Tom and Margaret
2014 Berkshire 390bh-60

tmmar is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2014, 07:03 PM   #10
Senior Member
 
RKC02's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Sussex County, NJ
Posts: 219
Gasman94: i have the same code 17 on my genny which also won't start- no prime or any noise at all. Thought it was fuel pump but turned out to be a software issue requiring an upload to version 2.39 to fix the 'nuisance code 17) problem. Note: Freightliner will Not do this repair. Has to be an authorized Cummins dealer. I'm stopping at one in Spartanburg, SC on my way to the factory for service and the class.
__________________

__________________
2014 390RB-60 "The Shire"
RKC02 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
battery

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:01 AM.