Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-22-2016, 10:24 AM   #1
Member
 
ADK-RVer's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Adirondacks
Posts: 43
Dash video screen went black

We are on the road. Initial start up at CG this morning video monitor was working. Rear camera, side cameras, radio screen all visible. Shut down for a short time. On start up, monitor screen totally black, no cameras or radio channels, info, etc. We replaced the original monitor with a Jensen. Still 600 miles from home. And music still playing but no touch screen. Any ideas - suggestions?
__________________

__________________
Doree and Neal,
2011 Berkshire 390QS
2011 Honda CRV EXL
2013, 107 days; 2014, 190 days, 2015, 184
2016 134 so far
ADK-RVer is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2016, 10:31 AM   #2
Member
 
ADK-RVer's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Adirondacks
Posts: 43
Called Jensen hot line once we got to CG. Tech said to cut all power to monitor for 4 hrs and stressed that 4 hrs was necessary. Did that and it's back up and running this morning.
__________________

__________________
Doree and Neal,
2011 Berkshire 390QS
2011 Honda CRV EXL
2013, 107 days; 2014, 190 days, 2015, 184
2016 134 so far
ADK-RVer is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2016, 04:55 PM   #3
Go Seahawks!
 
Subsailor's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Pacific Northwest
Posts: 217
Quote:
Originally Posted by ADK-RVer View Post
Called Jensen hot line once we got to CG. Tech said to cut all power to monitor for 4 hrs and stressed that 4 hrs was necessary. Did that and it's back up and running this morning.
Happy to hear you are up and running again. I assume this is some type of master reboot for the system, but did the tech mention what he thought it might be?
__________________
Glenn and Darcy
2013 Berkshire 390RB
2013 Jeep Wrangler (toad)
Pacific Northwest
Subsailor is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2016, 07:57 PM   #4
Member
 
ADK-RVer's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Adirondacks
Posts: 43
This is a common problem with this unit -JRV212T at about the 3 yr mark according to Internet comments. Actually although the monitor came on when we first started up this morning, when we shut down at a rest area monitor was black again on startup. So again we had no cameras. Techs said unit was "frozen" and 4 hr reboot only answer. But apparently not a permanent fix for us. Needs to be replaced. Warranty is only 1 yr. Jensen suggests JRV9000R, which has same dimensions.
__________________
Doree and Neal,
2011 Berkshire 390QS
2011 Honda CRV EXL
2013, 107 days; 2014, 190 days, 2015, 184
2016 134 so far
ADK-RVer is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2016, 06:12 PM   #5
Senior Member
 
fredhardy's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Phoenix
Posts: 124
Thanks for sharing what the Jensen tech identified as the problem.
__________________
Fred Hardy
Phoenix, AZ
2014 Berkshire 390BH-60
2007 Explorer Sport Trac
fredhardy is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
black

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:07 AM.