Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-17-2014, 07:30 PM   #1
Senior Member
 
tmmar's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Long Island (Nassau County), NY
Posts: 4,258
Furnaces on 390bh

Should I have a funace option in zone 1 and 2 on a 2014 390bh? I can access the furnace for zone 2 (but the roof ac comes on when I do) and there is no furnace option for zone 1. Does anyone know if this is correct?
First time using the furnace(s). (I did the thermostat reset also).
Thanks.
__________________

__________________
Tom and Margaret
2014 Berkshire 390bh-60

tmmar is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2014, 10:54 PM   #2
Senior Member
 
Campin Cajun's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Cut Off, La.
Posts: 1,830
Yes you are correct, furnace option in both zone 1 and 2, heat pump option only in zone 1. I had the same issue with the ac blower coming on also. I was told to set the clock on the thermostat and make sure the fan mode was on auto. I don't know which one fixed the fan from coming on but now it does not. Just hot air coming out the floor vent.
__________________

__________________
2013 Berkshire 390BH
Campin Cajun is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2014, 10:55 PM   #3
Senior Member
 
Campin Cajun's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Cut Off, La.
Posts: 1,830
Let me add that I have a 2013 model, but seems like the furnace should be the same.
__________________
2013 Berkshire 390BH
Campin Cajun is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2014, 02:37 PM   #4
Senior Member
 
tmmar's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Long Island (Nassau County), NY
Posts: 4,258
I'm guessing when they changed my front AC they didn't set the dip switches correctly which is why I'm not seeing the front furnace. Will need to get that looked at.
__________________
Tom and Margaret
2014 Berkshire 390bh-60

tmmar is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2014, 05:40 PM   #5
410 QS 425 2011 Birkshire
 
Join Date: Aug 2011
Location: Mount Olive Shores North
Posts: 121
Can some one tell me where they found the dip switches


Sent from my SCH-I605 using Forest River Forums mobile app
__________________
malewis49 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2014, 07:05 PM   #6
Senior Member
 
JTN8's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Virginia
Posts: 619
Quote:
Originally Posted by malewis49 View Post
Can some one tell me where they found the dip switches


Sent from my SCH-I605 using Forest River Forums mobile app

If you take the AC cover off on your roof, you'll see a metal cover on the awning side. Remove that cover and the circuit board and dip switches are right there. Ensue that the proper ones are on the on position.
__________________
JTN8 is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2014, 07:37 PM   #7
410 QS 425 2011 Birkshire
 
Join Date: Aug 2011
Location: Mount Olive Shores North
Posts: 121
Thanks

Sent from my SCH-I605 using Forest River Forums mobile app
__________________

__________________
malewis49 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
390bh, furnace

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:23 PM.