Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-16-2015, 01:24 PM   #1
Senior Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: On the Road.
Posts: 164
Have problem with the magnum.

My magnum control in the house goes wild and shuts off only my tv in both rooms. The controls go like from invert and the ac in are both on the same time and plugs in bdrm and bunks & tvs are off till it recycles.


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________

__________________
outloud is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2015, 04:08 PM   #2
Berkshire 390QS
 
NO3putt's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Pueblo Colorado
Posts: 1,251
Ours have done the same a few times. Usually a reset of the breaker on the magnum restores the power. Think last time it happen we also had a small heater pluged in to one of the bedroom outlets.
__________________

__________________
2011: 54 days, 2012: 218 days, 2013: 175 days, 2014: 196 days
2015: 188 days, 2016: 72 days, 2017: 185
2009 Berkshire, 390QS, and toad
Skip
NO3putt is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2015, 04:34 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: On the Road.
Posts: 164
AOK thanks but has been doing this and getting worse the a month. Have been checking CB but by the time it comes back on it goes right back to wild things it will stay on all day at times then turn on tv in bedroom than being bada boom starts over.


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
outloud is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2015, 05:30 PM   #4
Berkshire 390QS
 
NO3putt's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Pueblo Colorado
Posts: 1,251
the TV outlets and all bedroom outlets go thru the inverter circuits. really don't know why it would cycle on/off unless one of the breakers is getting weak. who knows, it's an RV
__________________
2011: 54 days, 2012: 218 days, 2013: 175 days, 2014: 196 days
2015: 188 days, 2016: 72 days, 2017: 185
2009 Berkshire, 390QS, and toad
Skip
NO3putt is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2015, 08:36 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: On the Road.
Posts: 164
Have problem with the magnum.

Ya that's right like pushing a big Box down the road at 65mph. Thanks for your time. Maybe check out the inverted..... invert.


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
outloud is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2015, 09:14 PM   #6
Senior Member
 
dan-nickie's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Dallas TX
Posts: 1,506
I assume your plugged into electric? Have you tried it with the inverter turned off?
__________________
Dan
2014 Berkshire 390RB-60
dan-nickie is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2015, 01:33 PM   #7
Just Dreamin
 
dreamin533's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Kingston,Ontario
Posts: 44
You didn't mention which model of magnum inverter you have. I had the small 1000 watt (MM-E series) magnum inverter charger and it started doing the same thing and got to the point when it was off it still drained down the batteries. I had it checked and there was an internal fault. I didn't use the inverter side that often so I had it removed and just had a Progressive dynamics charger put in. Down the road if I decide I need an inverter I will install a separate unit.
__________________
dreamin533 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2015, 01:23 AM   #8
Senior Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: On the Road.
Posts: 164
Have problem with the magnum.

I think it's a 1000. I have a 2010 39'9 BH did check voltage in AC plugs and I got 119.2 volts. I also have a 50 amps surge protector hardwired down in the power box. I think it could be a weak CB on the inverter itself. Thanks were I here it click off and on. I guess I need to get the book out and look to see if I can replace that CB. I finally got to my destination, so I can now trouble shoot it directly. But thanks for everyones help do appreciate it will update in what I find.


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
outloud is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2015, 01:32 AM   #9
Senior Member
 
Join Date: Jan 2015
Location: West Michigan
Posts: 418
Quote:
Originally Posted by outloud View Post
My magnum control in the house goes wild and shuts off only my tv in both rooms. The controls go like from invert and the ac in are both on the same time and plugs in bdrm and bunks & tvs are off till it recycles.


Sent from my iPhone using Forest River Forums
Hi you may want to check your battery or battery's out They may be weak or low on water 12+ volts to make things work well.

Hope this helps Tim
__________________
TimVWulp is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2015, 02:11 PM   #10
Senior Member
 
Join Date: Aug 2014
Location: On the Road.
Posts: 164
Checked batteries and added water before leaving in October. Found the main CB breakers under the bed and recycled all CB 's . Was under by the inverter and I could hear what was clicking was a CB. Will check all today. Thanks


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________

__________________
outloud is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:53 PM.