Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-21-2014, 10:52 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 18
House battery will not work unless engine on or aux button pressed.

I purchased a a 2013 berkshire 390bh360 8 months ago. I am currently in an rv resort and cannot get my house batteries to engage unless my engine is on or my aux button is pressed. When the the engine is not running or the aux button is not press the battery disconnected button turns off and the lights stutt off. However the refrigerator and microwave tv and 110v plugs all work with light off. My inverter says full charge so I believe the batteries are okay. Can any tell me how to fix this. I an currently hold down the aux button with a coin to make everything work properly. We this damage anything? I am currently plugged into a 50amp power supply. Please help tbis is ruining out vacation.
__________________

__________________
jsul917 is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2014, 12:41 PM   #2
Berkshire 390QS
 
NO3putt's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Pueblo Colorado
Posts: 1,250
Not sure, but here is a few things to try.

There is a breaker on the inverter, try to reset.
Make sure your saleman switch didn't get turned off
If you are having to hold down your aux switch button, sounds like your running you lights off your chassis battery, be careful not to run down the chassis battery.
Have you measured the voltage on the house battery?
Loose connection on house batteries?

Good luck
Skip
__________________

__________________
2011: 54 days, 2012: 218 days, 2013: 175 days, 2014: 196 days
2015: 188 days, 2016: 72 days, 2017: 185
2009 Berkshire, 390QS, and toad
Skip
NO3putt is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2014, 01:52 PM   #3
Senior Member
 
JTN8's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Virginia
Posts: 619
X2, check for loose connection at the batteries.

Jason
__________________
JTN8 is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2014, 01:52 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 259
My buddy had a problem like this and it was a fuse that blew... Hope it's that simple...


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
Jc
2014 400BH-60
jcowles3 is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2014, 01:54 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 259
Also the inverter can be on even when coach is in "store" mode but disconnects are on...


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
Jc
2014 400BH-60
jcowles3 is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2014, 02:00 PM   #6
Senior Member
 
bubbles's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2,559
Shouldn't the converter supply 12 volts to the buss even if the battery disconnect was engaged?
__________________
bubbles is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2014, 03:14 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 18
Thank guys. I basically stuck a pen in my aux power button to keep the power on. I am plugged in to a 50amp power source so all the batteries stayed fully charged. The mobile mechanic believes it is the relay that connects and disconnects the house batters has gone bad. I am still under warranty so I made an appoint at the repair center. It is still under warranty only problem is, they can take me until 1/21/2015 o.O
__________________
jsul917 is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2015, 01:24 PM   #8
Member
 
Kelsma03's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 78
Did fixing the relay switch fix your problem? We are having a similar problem.
__________________
Ed and Jaime, 3 kids, 2 greyhounds
2014 Berkshire 400BH
TOAD: 2002 Ford Explorer
Kelsma03 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2015, 05:24 PM   #9
Junior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 18
It is still in the shop covered under warranty. I will not know what the exact issue is until I get it back. I will keep you posted.
__________________
jsul917 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2015, 07:06 PM   #10
Senior Member
 
dan-nickie's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Dallas TX
Posts: 1,506
You should read this thread:
Electrical Issue
__________________

__________________
Dan
2014 Berkshire 390RB-60
dan-nickie is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
battery

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:22 PM.