Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-31-2015, 09:43 AM   #1
Senior Member
 
KennyGolub's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 901
Oh Crap .... Slides don't work

The DW finally informs me today that she was trying to open the slides yesterday and they stopped after a couple inches.
There is no power for any of the four slides.
Power everywhere else seems okay.
I've checked the fuses under the bed and all look fine.

Is there any hidden fuses I don't know about for the slides ?

Thanks,
Ken
__________________

__________________
Ken & Laurie
Retired Cleveland CPD

2019 Entegra Aspire 44W
2018 Jeep Wrangler Unlimited
KennyGolub is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 10:20 AM   #2
Senior Member
 
accumack's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 522
Are you hooked up to power? the batteries maybe low?
__________________

__________________
2011 Berkshire 390-rb-40, upgraded tires and front axle airbags, 2012 Jeep Wrangler 2 door, Blue Ox baseplate and BlueOx aladdin tow bar, Blue Ox Patriot brake system, wiring run through right frame rail and homemade led taillight bar.FB.
Ham KG5LTL.
accumack is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 10:24 AM   #3
Senior Member
 
tmmar's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Long Island (Nassau County), NY
Posts: 4,320
Kenny,
How about the fuses in the outside compartment on front drivers side of the coach? Many 12v fuses there.
__________________
Tom and Margaret
2014 Berkshire 390bh-60

tmmar is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 10:24 AM   #4
Senior Member
 
KennyGolub's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 901
Thanks for the reply but yes hooked up the power 24/7
__________________
Ken & Laurie
Retired Cleveland CPD

2019 Entegra Aspire 44W
2018 Jeep Wrangler Unlimited
KennyGolub is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 10:33 AM   #5
Senior Member
 
KennyGolub's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 901
yeah I looked they were all labeled on the 12 Volt by the driver side door and I and I could not see anything 4 slides or pump I did find an inline fuse right by the hydraulics but that checked okay its a 20 amp fuse
__________________
Ken & Laurie
Retired Cleveland CPD

2019 Entegra Aspire 44W
2018 Jeep Wrangler Unlimited
KennyGolub is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 10:37 AM   #6
Senior Member
 
tmmar's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Long Island (Nassau County), NY
Posts: 4,320
I think that there is a fuse in the house battery compartment that is between the cables for batteries. That might have blown.
__________________
Tom and Margaret
2014 Berkshire 390bh-60

tmmar is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 10:56 AM   #7
Senior Member
 
KennyGolub's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 901
I did check that large fuse in the battery for the house compartment and that is OK I found something new though the electric fireplace and the front air conditioner for the heat pump will not turn on either so there's got to be a good size to somewhere that stopping those things from working
__________________
Ken & Laurie
Retired Cleveland CPD

2019 Entegra Aspire 44W
2018 Jeep Wrangler Unlimited
KennyGolub is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 10:58 AM   #8
Senior Member
 
fonzie's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Eastern Ontario
Posts: 3,861
If wired similar to Georgetowns, you might have a breaker ( close to 100 amps) in or near the battery compartment that needs to be reset....
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Battery_Control_Schematic.jpg
Views:	262
Size:	59.1 KB
ID:	93369  
Attached Files
File Type: pdf Georgetown-Battery Connect Center.pdf (318.6 KB, 66 views)
__________________
Fonzie
2011 Rockwood 8319SS with ProPride 3P hitch/GoodYear Marathons/TST TPMS 507
2008 F250 Lariat CC SB 6.8L V10 4.10 axle ratio (NITTO TERRA GRAPLER G2 LT275/65R20E)
Yamaha 3000iseb generator:Progressive Ind. EMS-HW30C : Eastern Ontario
Nights Camped:2012(36) 2013 (17) 2014 (18) 2015 (18) 2016 (36) 2017 (32) 2018 (42)
fonzie is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 11:03 AM   #9
Berkshire 390QS
 
NO3putt's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Colorado
Posts: 1,416
Ken,

the air conditioner, fire place and heat pump will be AC current (120 volt) and the slides I believe run on 12 volt battery. Things to check for AC, Fire Place and heat pump would be your AC breakers, ours are under bed. is any of your AC things working? Microwave as an example?
__________________
2011: 54 days, 2012: 218 days, 2013: 175 days, 2014: 196 days
2015: 188 days, 2016: 72 days, 2017: 185 days: 2018 182 days
2009 Berkshire, 390QS, and toad
NO3putt is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 11:06 AM   #10
Senior Member
 
tmmar's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Long Island (Nassau County), NY
Posts: 4,320
Ken,
How about a GFI outlet? Could one of those have tripped?
__________________
Tom and Margaret
2014 Berkshire 390bh-60

tmmar is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 11:09 AM   #11
Senior Member
 
KennyGolub's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 901
All good things in the suggestions but I have checked all loans and cannot find any problem I was an error about the heat pump though because it does turn on now but the fireplace still will not turn on and of course the slides will still not work I did not see anything I can reset in the battery compartment but I did check that big high voltage shoes there and that does check ok a my multimeter
__________________
Ken & Laurie
Retired Cleveland CPD

2019 Entegra Aspire 44W
2018 Jeep Wrangler Unlimited
KennyGolub is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 11:10 AM   #12
Senior Member
 
KennyGolub's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 901
Don't you just love spell check sorry for the misspellings but I'm using the microphone on a cell phone and it doesn't always put down what I'm trying to say
__________________
Ken & Laurie
Retired Cleveland CPD

2019 Entegra Aspire 44W
2018 Jeep Wrangler Unlimited
KennyGolub is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 11:26 AM   #13
Berkshire 390QS
 
NO3putt's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Colorado
Posts: 1,416
Ken,
On ours anyway, for the inverter, there is a AC breaker under the bed for the inverter and also a on/off and small push button breaker on the inverter itself. have had our breaker on the inverter trip a few times.

if you have a night light, just take it and check each outlet in the coach and see if any of you outlets are not working, then like tmmar said could be a GFI outlet popped. on ours there are you outlets that are GFI protected, one in kitchen and one in bath.

Skip
__________________
2011: 54 days, 2012: 218 days, 2013: 175 days, 2014: 196 days
2015: 188 days, 2016: 72 days, 2017: 185 days: 2018 182 days
2009 Berkshire, 390QS, and toad
NO3putt is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 11:26 AM   #14
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Broken Arrow, OK
Posts: 191
You might try unplugging from land power and turn on inverter to see if fridge and micro work ok, slides should also work. That will test some of the 12 volt circuit.
Then try generator by itself and see what works.
Good luck.

Bill


Sent from my iPad using Forest River Forums
__________________
Bill

2015 Charleston 430RB
Billr is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 11:36 AM   #15
Junior Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 2
Are the slides hydraulic or electric?
yelrow917 is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 11:38 AM   #16
Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: Las Vegas, NV
Posts: 84
Does the Emergency Brake have to be applied? Might look there. Just a thought.
dphorton is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 11:41 AM   #17
Junior Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 2
Also are the slides on separate swithes or are they all on one switch?
yelrow917 is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 11:50 AM   #18
Senior Member
 
Campin Cajun's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Cut Off, La.
Posts: 1,830
Kenny, try deploying the jacks. They run off the same hydraulic pump.
__________________
2013 Berkshire 390BH
Campin Cajun is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 11:54 AM   #19
Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: West Michigan/Fort Myers
Posts: 3,927
I know this isn't it but is the key in the ignition? That will not allow them to work.



Phil57 is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2015, 12:29 PM   #20
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 12
Do you have a battery switch shutoff?? Maybe it got turned off by mistake.
__________________

chuckteri is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
slide, slide out

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:04 AM.


×