Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-05-2013, 08:51 AM   #1
Senior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 1,255
220 furnace issue

Im new, but Im noticing that when I crank up the furnace... the fan from the air con kicks on. Is this normal? My Thought was that just the furnace vents would put out warm air, but the cool air from the a/c vents seems to defeat the purpose.

Any input is most welcome.
__________________

__________________
rana is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 09:08 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Ontario
Posts: 719
Is the fan set to "Auto" and not to "on" ? It should not kick in when the furnace is working ....
__________________

__________________
2009 Ford F-150 XLT/XTR 5.4l, CrewCab. long bed
2011 Surveyor SV-291
Goomph is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 09:13 AM   #3
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
Quote:
Originally Posted by Goomph View Post
Is the fan set to "Auto" and not to "on" ? It should not kick in when the furnace is working ....
X2 sounds like thermostat set on auto not on.

Welcome to the forum!
If you have more questions please ask as there's years and years of experience here and were all willing to help out in any way we can!

Turbs
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 09:34 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Almost the Desert
Posts: 23
Sounds like a problem all right... assuming you have the SP 220 trailer. Also assuming you have the Dometic "Single Zone Thermostat", this isn't so much a problem as an operating mode. Might want to look at the operating instructions for the furnace controller. It tells you how to set the unit to operate exactly like this. See page 9 "Furnace mode" and you can change it so only the furnace blower activates when the furnace is on.
Attached Files
File Type: pdf Thermostat Single Zone Digital Dometic.pdf (1.40 MB, 17 views)
__________________
lmcleister is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2013, 09:35 AM   #5
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Wisconsin
Posts: 9,512
Quote:
Originally Posted by Goomph View Post
Is the fan set to "Auto" and not to "on" ? It should not kick in when the furnace is working ....
X3.
__________________
Wiscampsin is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:53 PM.