Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-10-2015, 09:49 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: May 2015
Location: Eclectic, AL 36024
Posts: 10
Adding 2nd AC?

New Dude in Bama,
I have a 2014 40' Sandpiper, and want to add a second AC over the BR.
Any suggestions of how to proceed?
__________________

__________________
Blurose2 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2015, 05:43 PM   #2
RETIRED
 
n-e-d's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: Not camping in New England
Posts: 764
Welcome to the forum. You may want to go the the main page and scroll down to the Tech section or your trailer specific section under Trailers and 5th wheels
__________________

__________________
Mary and Me
2015 2650s "Finally"

2015 Jeep Cherokee
2016 Ford Race Car Red 350HD Cargo Van HR DRW EXT DIY Daytripper "My Little Red Corvette"
n-e-d is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2015, 01:11 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Roxboro, NC
Posts: 267
check your fuse panel to see if you have a breaker labeled for a second ac. If you do the wire is beside the vent in the other room. If you don't see a electrical box take a screwdriver and remove the trim ring around the vent in the inside. The wire might be in a box beside the vent inside the ceiling. Once you find the wire adding the ac is easy just remove the vent and follow the instructions with the new ac. It mounts using the same hole the the vent was in.
__________________
2007 GMC 2500 Duramax Crew Cab LB
2008 5th Wheel Cardinal 36LE
R Whitlow is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2015, 12:32 AM   #4
Senior Member
 
1l243's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 465
If you don't have a breaker in your panel for a second AC then it is likely that your not prewired. If your not prewired it would make a 2nd AC installation much more complicated. In that case you may consider a Fantastic Fan ...

Clink on this link and then scroll down till you get to my second AC install. It should give you some ideas of what's involved..

RV.Net Open Roads Forum: What did you do to your Toy Hauler today???
__________________
1l243 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2015, 07:12 AM   #5
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
Quote:
Originally Posted by Blurose2 View Post
New Dude in Bama,
I have a 2014 40' Sandpiper, and want to add a second AC over the BR.
Any suggestions of how to proceed?
Is the unit 50amp?

TURBS
08 duramax tuned n modded, 32bhok Sabre
2015 camping "4 nights"
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2015, 08:15 AM   #6
Senior Member
 
muddyrode's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: SE Iowa
Posts: 464
Is your unit pre wired for a second AC mine is.
I have a blank plate in the bed room ceiling next to the roof vent, that is where the wiring is for the second AC is
__________________
2016 SANDPIPER 35ROK
2013 Silverado Duramax 3500HD DRW LB

Stop worrying about the potholes in the road and enjoy the journey
muddyrode is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2015, 11:14 AM   #7
Senior Member
 
1l243's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 465
Turbs has a good point if your rig is 50amp you can be wired for a second AC does not mean that it is but if your 30amp then not much chance...
__________________
1l243 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2015, 11:24 AM   #8
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
Quote:
Originally Posted by 1l243 View Post
Turbs has a good point if your rig is 50amp you can be wired for a second AC does not mean that it is but if your 30amp then not much chance...
Right.

TURBS
08 duramax tuned n modded, 32bhok Sabre
2015 camping "4 nights"
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2015, 11:35 AM   #9
Senior Member
 
Oaklevel's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Virginia
Posts: 3,528
Well Yes & No................
__________________

2005 Dodge 3500 Cummins
2013 Puma Unleashed 356 QLB
1966 Mustang GT
1986 Mustang SVO
Sadie & Lillie Spoiled Rotten Boxers
Oaklevel is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2015, 11:41 AM   #10
Senior Member
 
1l243's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 465
I have seen 30amps with two AC's but setup so you can only run one at a time....
__________________

__________________
1l243 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:13 AM.