Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-13-2015, 05:15 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 17
Air Conditioner Fan Runs Constant

Before all say check for auto control, let me say that my control unit does not have such feature. What is weird is that the furnace is controlled through the same unit and it cycles on and off as normal based on temperature. So, my question is, can I replace my control unit with on that has an auto setting and if so, and suggestions? Here is a pic of my existing unit. Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByForest River Forums1447452942.428233.jpg
Views:	308
Size:	89.3 KB
ID:	94224
__________________

__________________
Hapy.Trainer is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2015, 05:24 PM   #2
Senior Member
 
Cover Dog's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Chardon, Ohio
Posts: 369
Send a message via ICQ to Cover Dog
When on AC cycle through the on / off button bottom center. It should go from lo to high to auto them off. That's if I remembered correctly. When in auto mode fan will only run when compressor runs.
__________________

__________________
Bill, Maura & Rosie the rescued Boston Terrier
2016 Winnegbago Adventurer 38Q....26K Chassis
...traded in 2015 Wildcat 282RKX
2014 CR-V EX-L w/Nav & Blue Ox & Ready Brute Elite

NRA Endowment Life Member, FMCA #455593, WIT #170814 & Mid-Ohio Winnies
Cover Dog is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2015, 05:26 PM   #3
Toy-aholic
 
Join Date: Mar 2010
Location: Chalfont, PA
Posts: 708
what happens when you set it on fan & hit + 3 times? You're saying it only goes from low to high?
__________________
2005 GMC Sierra 3500 SLT DRW 6.6 D/A
2013 Crusader 335BHS TE
EXGMTech is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2015, 05:35 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Austin,TX
Posts: 246
1)Turn it off.

2)Go to Fan, and change to auto.

3)Go to AC and pick hi or lo.
__________________
2012 Ford F-150 3.7L V6 -- SOLD
2007 Rockwood 1640 LTD Popup -- SOLD
2004 Bantam 19 HTT -- SOLD
2015 RAM 1500 5.7L V8
2015 Coachmen Freedom Express 292BHDS
Loraura is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2015, 06:08 PM   #5
Site Team
 
Flybob's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 5,540
Quote:
Originally Posted by Hapy.Trainer View Post
Before all say check for auto control, let me say that my control unit does not have such feature. What is weird is that the furnace is controlled through the same unit and it cycles on and off as normal based on temperature. So, my question is, can I replace my control unit with on that has an auto setting and if so, and suggestions? Here is a pic of my existing unit. Attachment 94224
See page 9 attached. Fan on Auto
Attached Files
File Type: pdf Dometic Thermosat.pdf (1.40 MB, 103 views)
__________________

2015 Freedom Express 248RBS
TV 2015 Silverado HD2500 Duramax
TST Tire Monitors
Honda 2000I + Companion
2 100W solar panels
Flybob is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2015, 06:08 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: NE Florida
Posts: 781
Had one just like it my R-Pod. It does have an auto setting. See post #2.
__________________
Papa GLS is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2015, 11:24 AM   #7
Senior Member
 
MNtraveler's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 1,702
Some of the "fast" answers above are not correct. See p. 3 and p. 11 of the instruction manual.


Land of 10,000 Lakes
2016 Forester MBS 2401R
__________________
2016 Forester 2401R
MNtraveler is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2015, 11:26 AM   #8
Love My Sunseeker
 
DXSMac's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Pacific Northwest
Posts: 788
And, I always run the A/C on "low." I found running it on "high" blows fuses. Runs fine on "low."
__________________
JJ only, my cat went to Rainbow Bridge July 2015

I love my Sunseeker, when I'm on a trip I don't wanna go home!!!"

Total days camping each year: AS MUCH AS POSSIBLE!
DXSMac is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2015, 12:53 PM   #9
Senior Member
 
Boso's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 1,198
Fan running

This is easy you have 3settings turn to cool for ac turn to furnace for heat and fan if you want the fan to run all the time simple fix I hope
__________________
Boso is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2015, 01:32 PM   #10
Member
 
Hoffwmn's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Location: Brentwood, CA
Posts: 67
I had a similar problem with mine. The fan ran continually but the AC never cycled on on low or auto, only on high. It took two trips back to the dealer to convince them there was something wrong. I even had to get the manual out and read it to them. They finally replaced the AC unit. Apparently Dometic had a bad lot of units but there was never a recall because it wasn't a safety issue. Good luck!
__________________

__________________
Hoffwmn is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
air conditioner, fan

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:56 AM.