Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-14-2016, 09:26 PM   #1
Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 63
Air conditioner problem?

2015 Primetime Avenger ATI:

It was 70 degrees today and I decided to run my AC as I have not used it all winter long and my rig sits in my driveway when not in use. I noticed the air from the vents didn't feel cool so I used a digital gauge and found this:
Inside temp of the rig was about 78-79, outside temp was 70. The air from the ac vent was blowing at 79. I flipped the stat to fan only, 79 degrees. Flipped to ac, 79 degrees. My progressive industries readout showed 4 amp draw with fan only and 7 amp with ac on. So the unit was pulling more power but the air was no colder. I set the stat down to the lowest temp and still no change. Let it run a good ten mins and still nothing. Any ideas? Freon perhaps? But is basically brand new, second owner. Thanks
__________________

__________________
rhino_160 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2016, 09:50 PM   #2
Senior Member
 
rracer5's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Full Timing It
Posts: 1,906
Quote:
Originally Posted by rhino_160 View Post
2015 Primetime Avenger ATI:

It was 70 degrees today and I decided to run my AC as I have not used it all winter long and my rig sits in my driveway when not in use. I noticed the air from the vents didn't feel cool so I used a digital gauge and found this:
Inside temp of the rig was about 78-79, outside temp was 70. The air from the ac vent was blowing at 79. I flipped the stat to fan only, 79 degrees. Flipped to ac, 79 degrees. My progressive industries readout showed 4 amp draw with fan only and 7 amp with ac on. So the unit was pulling more power but the air was no colder. I set the stat down to the lowest temp and still no change. Let it run a good ten mins and still nothing. Any ideas? Freon perhaps? But is basically brand new, second owner. Thanks

When you turn the thermostat down, do you hear the compressor kick in? If not, it could be anything from electronic issue to as you said low/no freon.
__________________

__________________
"PT Crew Members Since 9/2010"[/I][/B]
2011 RAM 2500 HD 6.7L CTD Crew
2014 Sanibel 3250
rracer5 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2016, 10:41 PM   #3
Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 63
I listened for that change from fan to compressor kicking and never heard it. Like I said, the amp draw changed from 4 to 7 amp on the digital readout so something was drawing more power somewhere. Anyone ?? Thanks
__________________
rhino_160 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
air conditioner

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:04 PM.