Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-01-2011, 08:23 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 20
Atwood furnace fan Runs and Runs

I have an Atwood 85XX furnace. The moment I insert the fuse to power the furnace, the fan starts running. The thermostat is in the OFF position. The fan does not turn off. When I cycle the thermostat to "heat", the furnace does not attempt to light (no ignitor clicks sound). The owner's manual has no troubleshooting guidelines.

The trailer is 30 days old. The furnace worked fine during the maiden voyage. During storage, I goofed and left the batteries hooked up which drained to no voltage. When plugged in the trailer, the furnace fan came on running, regardless of thermostat position.

Any ideas or advice to troubleshoot?
__________________

__________________
'04 Dodge 3500, 5.9, 4x4, Quad cab
'74 Ford Bronco - currently frame off
'03 Outback 25RSS, SOLD, flipped axles (great dry camping trailer!)
'11 Lacrosse 296 BHS, 2- 6V batteries
74bronco is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2011, 09:17 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 20
To follow up after troubleshooting a little...the ignition module has some component on it that is sticking, most likely the motor relay. Tapping the module, clears the problem and the fan shuts off. The furnace restarts, ignites, and runs fine. On shutdown, the fan keeps running after the normal purge time passes. A tap on the board, and the fan shuts down.

Looks like I'll try to contact Prime Time to see if they are willing to warranty this directly to me rather than going to a dealer.
__________________

__________________
'04 Dodge 3500, 5.9, 4x4, Quad cab
'74 Ford Bronco - currently frame off
'03 Outback 25RSS, SOLD, flipped axles (great dry camping trailer!)
'11 Lacrosse 296 BHS, 2- 6V batteries
74bronco is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2011, 09:29 PM   #3
Villa Estate 392FLFB
 
The_Stuff's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Saskatchewan, Canada
Posts: 1,085
yup sounds like something on the board. best bet would be to see if the dealer can fix it under warranty etc.
__________________
One state/province at a time!
Full Timing - Salem Villa Estate - 392FLFB - Purchased July 29th 2010
The_Stuff is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
fan

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:10 AM.