Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-18-2013, 06:19 PM   #1
Senior Member
 
jtstromsburg's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Stromsburg, Nebraska
Posts: 1,679
bad radio reception.

Our new Sabre 34tbok has terrible radio reception. I thought the antenna must not be hooked up, but just pulled the Genesis unit and it's fine there. I tuned to a local station that comes in great on any other radio, even another hour or so away, and it actually gets better when I unplug the antenna lead?
Any ideas? I really don't want to pull the roof antenna to check connection there, but maybe need to?

Joel
__________________

__________________
Joel and Teresa
2016 Sabre 34TBOK
2006 GMC 3500 CC LB DRW 4X4
jtstromsburg is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2013, 06:23 PM   #2
Senior Member
 
wneise's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 266
First thought would be a short in the antenna cable that grounds the signal.
__________________

wneise is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2013, 06:24 PM   #3
Senior Member
 
wneise's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 266
Since it is new, get with the dealer. Maybe the manufacturer put a nail through the cable.
wneise is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2013, 06:36 PM   #4
Fulltime family RVer
 
ependydad's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 18,311
A handful of people are using a trick that Barryd(and some numbers) and RodeoGeorge are using and tapping into the rooftop antenna to get better radio reception. Try a search for their posts...
__________________
2018 Ram 3500 DRW/crew cab/long bed/4x4/4.10 gears pulling a 2017 Spartan 1245 by Prime Time
Checkout my site for RVing tips, tricks, and info | My family and I have fulltimed since June 2015
ependydad is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2013, 06:39 PM   #5
Senior Member
 
amxpress's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Clayton, NC
Posts: 693
Buy an inexpensive fender antenna and plug into the radio, holding the antenna up in the air. If the reception is good, you know you have a problem with the Sabre's antenna.
__________________
2013 Palomino Columbus 320RS
2007 Dodge RAM 2500 6.7 Cummins
Reese 15K manual slider
Prodigy
M.I.L. in Florida for good!!
amxpress is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2013, 08:08 PM   #6
Senior Member
 
jtstromsburg's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Stromsburg, Nebraska
Posts: 1,679
Thanks everyone! Connections seem fine both behind the unit and up top. The wire moves freely thru the wall space so I don't think it's broken or stapled thru. When I hold the antenna connection, at the plug point, it comes in great! So all I got to do us open the basement hatch and have a kid sit in there holding it when we want the radio. ......

Guess I'll call my dealer and see what they think. I'll try a cheap antenna as suggested too, but am sure that'll work fine. I didn't cut the dicor and pull the whole connection out up top, just looked in after removing the antenna mast itself. Looked fine. Maybe it is a bad wire? Does anyone know if the antenna wire pulls our from the top without cutting the dicor? That'd be fairly easy, but fishing back down not so much. Just gotta tie a pull string on down below first I guess.

Thanks again
__________________
Joel and Teresa
2016 Sabre 34TBOK
2006 GMC 3500 CC LB DRW 4X4
jtstromsburg is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 06:04 AM   #7
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Location: Georgia
Posts: 600
Do you have LED lights inside? If so, try turning them all off and see if reception gets better. My 2014 trailer has LEDs and when I turn some of them on, the reception gets bad. Turn them off and it clears up.
__________________
2014 Sunseeker 2860DS
gmacklem is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2013, 06:30 AM   #8
Senior Member
 
jtstromsburg's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Stromsburg, Nebraska
Posts: 1,679
Quote:
Originally Posted by gmacklem View Post
Do you have LED lights inside? If so, try turning them all off and see if reception gets better. My 2014 trailer has LEDs and when I turn some of them on, the reception gets bad. Turn them off and it clears up.
Yes I do. That works with the tv, but radio doesn't seem affected by them.
Thank you though
__________________
Joel and Teresa
2016 Sabre 34TBOK
2006 GMC 3500 CC LB DRW 4X4
jtstromsburg is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2013, 09:38 AM   #9
Senior Member
 
KDHfan's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 969
Quote:
Originally Posted by gmacklem View Post
Do you have LED lights inside? If so, try turning them all off and see if reception gets better. My 2014 trailer has LEDs and when I turn some of them on, the reception gets bad. Turn them off and it clears up.
I have a 2014 Rockwood 2306 w/ LED's... same thing happens to me. No worries by day... bummer at night. Have you found the problem?
__________________
2015 Coachmen Apex 288BHS
2014 Toyota Tundra CrewMax 5.7L
KDHfan is online now   Reply With Quote
Old 06-25-2013, 05:05 PM   #10
MC9
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 196
I have a 2013 Cedar Creek, so it might be different. On the audio menu of the radio there is a choice to turn on the electronic antenna. Might help?
__________________

MC9 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:00 AM.