Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-19-2014, 07:40 PM   #161
Senior Member
 
brownie289's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 122
Hard reset worked!

Pulled power off and waited a few and presto it worked
__________________

__________________


2015-26days, 2014-32days,
2013-33days, 2012-30days
brownie289 is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2014, 03:12 PM   #162
Owner - RVtronics
 
Bob Fields's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Massachusetts
Posts: 649
Send a message via AIM to Bob Fields Send a message via Skype™ to Bob Fields
Check all your grounds - especially at the battery and converter. Then disconnect ZX75 completely from power for 30 seconds and try again.
__________________

__________________
Bob Fields
bob@rvtronics.com
www.rvtronics.com
(781) 281-9440
Bob Fields is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2014, 03:21 PM   #163
Senior Member
 
brownie289's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 122
I pulled the unit off the wall and removed the power, it stayed lit up for a couple min then went dead.
Plugged it back in and works fine.
Your way sounds easier!
__________________


2015-26days, 2014-32days,
2013-33days, 2012-30days
brownie289 is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2014, 04:02 PM   #164
Senior Member
 
Barney1's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 308
Quote:
Originally Posted by Bob Fields View Post
Check all your grounds - especially at the battery and converter. Then disconnect ZX75 completely from power for 30 seconds and try again.

Bob you are back!!!!!
Yeah!
__________________
Barney

2012 Rockwood Roo 233s
2011 Ram 1500 Big Horn V8 Hemi
Previous Trailer -> 1996 Jayco 1207
Barney1 is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2014, 04:31 PM   #165
Owner - RVtronics
 
Bob Fields's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Massachusetts
Posts: 649
Send a message via AIM to Bob Fields Send a message via Skype™ to Bob Fields
:-)
__________________
Bob Fields
bob@rvtronics.com
www.rvtronics.com
(781) 281-9440
Bob Fields is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2014, 05:27 PM   #166
Junior Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Roswell, GA
Posts: 5
Concertone and Winegard

I have a 2007 Forest River Cardinal fifth wheel. It has a 5.1 Concertone surround sound with a Windgard Select system box in the cabinet.

When I purchased it it had a smaller TV that did not work. The rep at the Camping World said it was an anolog TV. They purchased a small digital box and the TV worked fine on antenna but I could not get it to work on cable.

Later I replaced the TV altogether with a digital TV and took away the box they had given me as a digital converter. There is a cable connection and a yellow pin jack. I connected both to my TV.

My TV works fine on Antenna and usually finds many stations; however, it is only using the TVís speakers. When I try to use cable it does not ever find any stations at all. I turn off the antenna boost when trying cable but it does not find any stations.

Could anyone help me with how to set it up to use the surroundsound speakers when watching TV and how I could get cable? i did also send this email to the email in the string for Concertone. No reply so far but i just sent it.
__________________
Genghis is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2014, 08:11 AM   #167
Owner - RVtronics
 
Bob Fields's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Massachusetts
Posts: 649
Send a message via AIM to Bob Fields Send a message via Skype™ to Bob Fields
Genghis, your 2007 surround sound system has audio INPUTS that you may be able to utilize IF your TV has RCA audio OUTPUTS. Some time new tv's do not.

You can go here: Concertoneģ Product Gallery to find your radio and manual.
__________________
Bob Fields
bob@rvtronics.com
www.rvtronics.com
(781) 281-9440
Bob Fields is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2014, 08:18 AM   #168
Site Team - Lou
 
Herk7769's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: South Eastern PA
Posts: 19,893
If your TV has digital outputs you can get true surround sound from OTA broadcasts with your Genesis using the digital inputs in the rear.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	_TOSLINK.jpg
Views:	47
Size:	30.3 KB
ID:	53430  
__________________

Lou and Laura with Bella - German Short Hair Pointer
2008 GMC Sierra 2500HD Crewcab SB Allison Duramax
2010 Flagstaff 8526RLWS - Superglide 3300
HAM CALLSIGN - KC3FFW
Herk7769 is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2014, 08:34 AM   #169
Site Team
 
KyDan's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Louisville, KY
Posts: 5,745
Quote:
Originally Posted by Genghis View Post
I have a 2007 Forest River Cardinal fifth wheel.
My TV works fine on Antenna and usually finds many stations; however, it is only using the TVís speakers. When I try to use cable it does not ever find any stations at all. I turn off the antenna boost when trying cable but it does not find any stations.
Can't help you on surround sound issues but my 2008 trailer has this
winegard wall plate (see photo below).
I have to switch my TV cable from the "amplified" output with
the lighted button to the Aux/sat connection when I'm hooked up to
cable at the camp ground.
Try that and see if you get your cable stations when you scan next time.

Good luck!
Attached Images
 
__________________
Peace!
Dan & Rita D
2004 5.3L Silverado 1500 ext. cab 2WD
1999 Suzuki Intruder Motorcycle
Blue Ox WD hitch, AirLift load levelers

Camping days 2010-53, 2011-47, 2012-41,
2013-41, 2014-31, 2015-40, 2016-38
KyDan is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2014, 08:39 AM   #170
Site Team
 
KyDan's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Louisville, KY
Posts: 5,745
Oh yeah, I use an earphone to RCA plug adapter cable to plug into the
earphone jack on my TV and run that to a game input on my sound system.
It's not 5 channel "surround sound" but it sounds fine and I get sound out
of all my speakers and we can hear the TV when the AC is running!
__________________

__________________
KyDan is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
led pad

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:20 PM.