Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-17-2011, 09:43 AM   #21
Senior Member
 
great white's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Canada
Posts: 520
Quote:
Originally Posted by Bob Fields View Post
My boat is floated by facts, numbers and tests. If you cannot accept that, I guess I have done all I can do...
I told you i was done with it. My issue is fixed, that was the only purpose of my original post.

Leave it at that and stop poking the bear....
__________________

__________________

2011 Flagstaff Classic Superlight 831RLBSS "Atrium slide"
Husky Centerline Hitch
1998 GMC Sierra SLE K2500 6.5 Turbo Diesel
great white is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2011, 09:57 AM   #22
Owner - RVtronics
 
Bob Fields's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Massachusetts
Posts: 649
Send a message via AIM to Bob Fields Send a message via Skype™ to Bob Fields
Quote:
Originally Posted by great white View Post
I told you i was done with it. My issue is fixed, that was the only purpose of my original post.

Leave it at that and stop poking the bear....
As long as the bear is sleeping...
__________________

__________________
Bob Fields
bob@rvtronics.com
www.rvtronics.com
(781) 281-9440
Bob Fields is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2011, 01:13 PM   #23
Senior Member
 
great white's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Canada
Posts: 520
Quote:
Originally Posted by Bob Fields View Post
As long as the bear is sleeping...
yup, and will stay that way as long as he's not poked....

Other than that "glitch" my zx700 is working fine. has been so for a year now.

Nice change from my earlier experiences with a zx75 that gave me a fair bit of trouble until decided to take and extended vacation when I had the 26rlss. Which was, by the way, a simple warranty replacement item through the dealer.

Well, there is some background "white noise" I'm chasing down in the zx700, but I'm pretty sure that's related to the installation vice the unit. Honestly, I just haven't has time to properly pull it all apart and trace it out. I have "eyeballed" some fairly suspect looking connections when I installed the video fix in my unit but haven't bothered with them yet.

I've dealt with the same kind of noise before in automotive installations and it always has come down to a "problem" somewhere in the install job instead of the amp, head unit, etc.

I'm optimistic that is something very simple (IE: resistance drop over a poor connection) and an easy resolution is in there.

If not, it's still "livable". You really have to concentrate to hear it and it's only noticeable when the music/movie hits a quiet spot.

I'm pretty picky when it comes to audio......
__________________

2011 Flagstaff Classic Superlight 831RLBSS "Atrium slide"
Husky Centerline Hitch
1998 GMC Sierra SLE K2500 6.5 Turbo Diesel
great white is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2012, 11:59 AM   #24
Junior Member
 
poorturtle's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: Camp Verde, AZ
Posts: 29
Concertone Issue Fixed

I delayed posting until I ran this issue to ground. I have had 2 Concertone GT-3 failures. The original OEM was DOA and now the replacement failed. I lasted all of 30 minutes until the center channel popped. During the "break in" period of the replacement unit. I took the time to email Bob Fields and share with him my observations that many of the Concertone issues appeared to be with inexperience by all parties involved. I stated that I had ohmed out all the speakers and installed a filtered 12VDC for the device input and he would in all probability never hear of another problem with my unit. I received a very nice note of thanks in return. I then went back out to the trailer to shut down the unit and it was popping away. At this point I was tired of playing musical chairs with the Concertone product and I was preparing to post my frustration with Concertone on the forum. I have 55+ years experience in the electronics field and I am qualified to repair electronics down to the component level, so I emailed Mr. Fields offering to repair the second unit, requesting only a schematic and source for propitiatory parts. The response I received was terse at best. Mr. Fields went on to advise me since there was an identification label missing there could be an issue with the second unit. I have since emailed and called Mr. Fields [voice mail] with an apology if there was anything in my communications that he took offense to. To date I have not received a response. In conclusion, Forest River has been a "stand up" party backing up the Concertone product. Reading the postings on this forum, I think Mr. Fields is too, but unfortunately he has taken on the unenviable job of trying to "make a silk purse out of a sow's ear". This is my humble opinion.
My Concertone FIX is a Pioneer VSX521K 5.1, 3 way speaker switch and a DVD play deck. When hooked up at a RV park it is AC powered. Boondocking I have a 12VDC to 120VAC converter powering the Satellite and associated electronics. I dropped the Concertone off at the recycling facility yesterday.
__________________
2011 Sabre Palomino
2006 Chevy 2500 Duramax 4x4
Camp Verde, AZ
poorturtle is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2012, 06:28 AM   #25
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
Genesis GT-3

We recently purchased a new Rockwood Fifth wheel, it has the Genesis GT-3 system. We had a DVD playing in it and it was working ok, now the sound works and the video doesn't. It will flash on the screen for just a half a second, then its gone. I can't even get the system settings to come up on the screen. Any ideas?
__________________
Grammy Muffin is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 10:23 AM   #26
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 2
How do I turn the speakers in the bedroom off when watching the tv in the living are of the trailer i just bought used? It's a 26' flagstaff rls and i'm assuming the concertone receivr cd/dvd is as well?
__________________
steveandjess is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 10:33 AM   #27
Moderators' Assistant
 
bikendan's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Camano Island, Washington
Posts: 10,466
Quote:
Originally Posted by steveandjess View Post
How do I turn the speakers in the bedroom off when watching the tv in the living are of the trailer i just bought used? It's a 26' flagstaff rls and i'm assuming the concertone receivr cd/dvd is as well?
you need to post the year of the trailer. pics are very helpful or you can go to Concertone's website to identify which model you have.
__________________
Dan-Retired Firefighter/EMT
Shawn-Musician/Entrepreneur/Wine Expert
and Zoe the Wonder Dog(R.I.P.)
'07 Roo 23SS pushing an '07 Chevy Avalanche
Equalizer WDH and Prodigy BC
bikendan is online now   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 10:38 AM   #28
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 2
I have bought a 2006 flagstaff 26rls travel trailer and it has the concertone 500 unit as well as concertone tv. My question is how to turn off the bedroom speakers when watching tv in living area?
__________________
steveandjess is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2012, 12:01 PM   #29
Senior Member
 
backin15's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 386
Mine has switches labled A,B and C. They control the living room, bedroom and outside speakers. Looks like yours is similar. Here is the manual for the model 500: http://www.concertone.com/manuals/ZX500%20Manual.pdf
__________________
backin15 is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2012, 05:45 PM   #30
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 3
Genesis GT2.0

Ok,
I need some help in figuring out this stereo/DVD/cd player. Radio works, Bluetooth works, iPod works via the unit. I can not for the life of me get it to read any disk though. Put in a cd, it spits it right back out. Put in a DVD, it spits it right back out.
I have pulled the unit, all wiring looks good. I have checked and double checked connections to the tv, they look good.
Just a bit frustrated, not mad. We do not watch much tv,or movies for that matter. It is simply a matter of the whole unit being brand new that is frustrating. My dealer is fantastic, I plan on calling them soon, but thought that perhaps I am doing something wrong........

Any ideas?

Thanks,
Steve
__________________

__________________
2knee is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
led pad

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:50 AM.