Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-24-2012, 11:16 PM   #1
Junior Member
 
travelinfitter's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 30
Directv dish

I've been fighting this amd reading everything I can for the past 2 days. I picked up a directv dish off craigslist. A slimline dish with a sl3pig-p lnb. I have a h24-700 receiver. When I hook it up and go into setup it tells me that "tuner 1: not aquired" so what do I need to do? Do I need b-band converters? Do I need a power inserter?
__________________

__________________
2011 F-350 King Ranch 6.7 Diesel
2013 Crusader 325RES
travelinfitter is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2012, 05:53 AM   #2
Senior Member
 
showtime0022's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Southern California
Posts: 201
If its a slimline you need power adapter for it. Tuner not acquired means its not align right to satellite in the sky
__________________

__________________
showtime0022 is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2012, 08:45 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Fort White, Fl
Posts: 547
I just did some looking and this is the first time I have seen a LNB that looks like that. It says built in SWM so you probably need a PI the reciever doesn't put out enough voltage to energize the SWM LNB and I have read you can damage your receiver trying. I have the 3 LNB SWM Slimline one wire dish and that's what I had to do. Look at this post SL3PIG-P SLIMLINE does it do SWM? - DBSTalk.Com also while you there you could do some searching for more info on that site.
__________________
RickV is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2012, 03:22 PM   #4
Junior Member
 
travelinfitter's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 30
Awesome. Do I need the b-band convertors for that?
__________________
2011 F-350 King Ranch 6.7 Diesel
2013 Crusader 325RES
travelinfitter is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2012, 04:21 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Fort White, Fl
Posts: 547
Quote:
Originally Posted by travelinfitter View Post
Awesome. Do I need the b-band convertors for that?
No this I know for sure with the SWM the B's are eliminated. The SWM was a one wire solution for multi box/tuner setups so a additional cables wouldn't have to be run to an existing one wire house setup. Make sure change the setting in the Satellite Setup to "Switch" type to SWM after it runs the setup it may show a problem detect 2 of the 5 Satellites just click on continue and it will work. That site I directed you to has some guys on there that are like the "Experts" on here they know their stuff. Also for $100 you can get a H25 receiver from Solid Signal it has a very small footprint that's what I did, I got tired of lugging a HR21 DVR back and forth to the TT DIRECTV H25 High Definition MPEG-4 Receiver (H-25) from Solid Signal and pickup a PI from ebay New Directv SWM Power Inserter Supply 21V PI21R1-03 SWIM LNB Green Label | eBay
__________________
RickV is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2012, 04:52 PM   #6
Senior Member
 
showtime0022's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Southern California
Posts: 201
Take a pic of your set up ( dish ) so we can see what you have. Im currently in the process of doing this same mod to my toy hauler
__________________
showtime0022 is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2012, 05:20 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Fort White, Fl
Posts: 547
Quote:
Originally Posted by showtime0022 View Post
Take a pic of your set up ( dish ) so we can see what you have. Im currently in the process of doing this same mod to my toy hauler
Are you asking me or travelinfitter?
__________________
RickV is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2012, 05:44 PM   #8
Senior Member
 
showtime0022's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Southern California
Posts: 201
Travel but if you got some ... Not gonna turn them down ...
__________________
showtime0022 is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2012, 06:01 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Fort White, Fl
Posts: 547
I don't have a pick of my dish actually setup will get one next time I go camping. Here is what I use though

The dish mounting pole has four bolts and when loose they articulate, there is a bubble level in the top of the pole. I just drop the frame on the ground get it close to level, twist and move the pole until bubble is level lock it down with a nut driver and slide the dish on. The Wife is in the camper and i slowly move the dish across the horizon until she sees signal in the setup screen I then move it a hair one or the other until I get the best signal and lock the dish down. Takes me 5 minutes to set everything. It is called a non penetrating dish mount. I found it on Craigslist with the Slimline SWN dish for $50.
__________________
RickV is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2012, 09:09 PM   #10
Junior Member
 
travelinfitter's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 30
Quote:
Originally Posted by showtime0022
Travel but if you got some ... Not gonna turn them down ...
Ill try to get a pic on Monday.
__________________

__________________
2011 F-350 King Ranch 6.7 Diesel
2013 Crusader 325RES
travelinfitter is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:57 PM.