Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-24-2015, 05:51 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 9
Dometic furnace

Bought a new FR3 motorhome went to use the furnace and it just blows out cool air, doesn't heat the rig up. Does anyone else have this problem or suggestions to what I could possibly be doing wrong
__________________

__________________
Annie13 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2015, 07:36 PM   #2
Senior Member
 
fonzie's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Eastern Ontario
Posts: 3,237
Did you open the propane tank?
__________________

__________________
Fonzie
2011 Rockwood 8319SS with ProPride 3P hitch/GoodYear Marathons/TST TPMS 507
2008 F250 Lariat CC SB 6.8L V10 4.10 axle ratio (NITTO TERRA GRAPLER G2 LT275/65R20E)
Yamaha 3000iseb generator:Progressive Ind. EMS-HW30C : Eastern Ontario
Nights Camped: 2011(21) 2012(36) 2013 (17) 2014 (18) 2015 (18) 2016 (36) 2017 (32)
fonzie is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2015, 10:54 PM   #3
Senior Member
 
mud yapster's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Texas
Posts: 1,162
If new and tank is open and tank is full, then run it thru a few cycles to get the air out of the line.
__________________
2014 Palomino Columbus 3650TH
435AH 12V VMax Charge Tanks, 520 watt Monocrystilline Solar Array, Morningstar MPPT TS-60 CC,Morningstar Remote,Cotek True Sine Wave Inverter,Cotek Remote Controller,50amp Progressive Hardwire Surge Protector
2015 Dodge 3500 6.7L 4X4
2011 CanAm Commander XT 1000
mud yapster is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2015, 12:38 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Georgetown, TX
Posts: 276
If propane is not available at the furnace it will make several attempts (about 30 seconds) to lite. If it does not light it will stop. It is necessary to turn it Off and back On again to repeat the cycle.

If the propane bottles are full then it just may be the air hasn't cleared the lines yet. Try turning on the stove to help clear the lines then try again.
__________________
cadman99 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2015, 12:53 PM   #5
Site Team
 
Flybob's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 5,572
Quote:
Originally Posted by cadman99 View Post
If it does not light it will stop. It is necessary to turn it Off and back On again to repeat the cycle.
To clarify, you have to actually turn it "off" not just down to reset the furnace if it has failed to light 3 times in a row.
__________________

2015 Freedom Express 248RBS
TV 2015 Silverado HD2500 Duramax
TST Tire Monitors
Honda 2000I + Companion
2 100W solar panels
Flybob is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2015, 12:07 AM   #6
Junior Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 9
Ran it for a while and seems to be ok now thanks for your responses
__________________
Annie13 is offline   Reply With Quote
Old 02-26-2015, 06:09 AM   #7
Senior Member
 
Witch Doctor's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Clarksville Va.
Posts: 7,635
Quote:
Originally Posted by Flybob View Post
To clarify, you have to actually turn it "off" not just down to reset the furnace if it has failed to light 3 times in a row.
Another happy customer, glad she let everyone know she got it working, a lot of people don't.....
__________________

__________________
Rockwood #8289 WS 2012
F250 6.0 / Husky 16k
With 4 point leveling system
Witch Doctor is online now   Reply With Quote
Reply

Tags
dometic, furnace

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:05 AM.