Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-06-2013, 11:10 AM   #1
Senior Member
 
etcmss's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: this unit is in Florida
Posts: 115
Flagstaff 831FKBSS- no heat

I also am on the road with no working heater. ours is new this year, swapped all but the motor-furnace unit and did not solve. have no worthwhile recommendations, posted my symptoms and had it looked at by RV repair guy, no joy. hope your weather supports you.
our area heaters are helping but not as good as desired. area temperatures at night are 45 to 50 and forecast is good to get us home.
__________________

__________________
etcmss is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 07:37 PM   #2
Site Team - Lou
 
Herk7769's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: South Eastern PA
Posts: 21,169
Please re-post your symptoms.

What model furnace do you have?
__________________

__________________

Lou and Laura with Bella - German Short Hair Pointer
2008 GMC Sierra 2500HD Crewcab SB Allison Duramax
2010 Flagstaff 8526RLWS - Superglide 3300
HAM CALLSIGN - KC3FFW
Herk7769 is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2013, 05:28 AM   #3
Senior Member
 
etcmss's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: this unit is in Florida
Posts: 115
no heat

a Suburban furnace.
sometimes would run for 3 minutes and trip, sometimes would run for less than 30 seconds and trip. had to move thermostat manually to reset.
troubleshooting was done and several parts were replaced one at a time and did not fix it. this included the high temp cutout switch, sail switch, control board and thermostat.
low air flow on floor ducts.
after return home it went back to dealer and the unit still would not run and heat.
the thermostat wiring was not correct.
it should have never left the factory the way it was. it would not provide heat for a significant period and on a reliable basis.
the whole unit was replaced.
__________________
etcmss is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2013, 07:30 AM   #4
Site Team - Lou
 
Herk7769's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: South Eastern PA
Posts: 21,169
Quote:
Originally Posted by etcmss View Post
a Suburban furnace.
sometimes would run for 3 minutes and trip, sometimes would run for less than 30 seconds and trip. had to move thermostat manually to reset.
troubleshooting was done and several parts were replaced one at a time and did not fix it. this included the high temp cutout switch, sail switch, control board and thermostat.
low air flow on floor ducts.
after return home it went back to dealer and the unit still would not run and heat.
the thermostat wiring was not correct.
it should have never left the factory the way it was. it would not provide heat for a significant period and on a reliable basis.
the whole unit was replaced.

When you say "trip" you mean "blow the fuse"?

Oh, and you already replaced the unit?
Were you able to look at the old one?
__________________

Lou and Laura with Bella - German Short Hair Pointer
2008 GMC Sierra 2500HD Crewcab SB Allison Duramax
2010 Flagstaff 8526RLWS - Superglide 3300
HAM CALLSIGN - KC3FFW
Herk7769 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2013, 06:16 AM   #5
Senior Member
 
etcmss's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: this unit is in Florida
Posts: 115
no heat

the blower and furnace would quit, no blown fuse.
the complete furnace unit was replaced and tested at the dealer. this solved the problem.
given the symptoms i'm thinking the motor thermals kept tripping.
Gary
__________________
etcmss is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:13 PM.