Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-20-2015, 11:47 AM   #1
Senior Member
 
prof_fate's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Beaver, PA
Posts: 911
fridge thermocouple issues?

last camping trip the fridge ran fine on elec but on gas it wouldn't start. Bled the lines and still nothing - it would click (the elec start) but not have a flame to run.

For the trip home (we run the fridge on proane while driving) I manually heated what I think is the thermocouple with a lighter (one of those long ones) and the fridge lit and ran on gas fine.

We're leaving for a long trip (8 hour driving segments eveyr other day) and we're gonna need a cold fridge. Yes, i'm waiting to the last minute to deal with this...such is life (and work).

Anyway, I had a gas fireplace where carbon buildup on the thermocouple caused a similar issue..sandpaper would fix it for a while (clean off the carbon).

Anyone else run into this and the proper fix is what?
__________________
Chris, Wills (16) Evie (13) & Toby our collie (6)
2011 Grey Wolf 28BH
2013 Chevy K1500 Crew w/ Reese StraitLine Dual Cam

Nights camped 2011: 11 2012: 18 2013: 12 2014: 12 2015: 13 2016: 56 2017: 8+
prof_fate is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
fridge

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:15 PM.