Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-16-2014, 10:34 PM   #71
Site Team - Lou
 
Herk7769's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: South Eastern PA
Posts: 21,157
Quote:
Originally Posted by jimex View Post
Thanks! I'll try that. Here's hoping!


Sent from my iPad using Forest River Forums
Also called the "MODE" button.
__________________

__________________

Lou and Laura with Bella - German Short Hair Pointer
2008 GMC Sierra 2500HD Crewcab SB Allison Duramax
2010 Flagstaff 8526RLWS - Superglide 3300
HAM CALLSIGN - KC3FFW
Herk7769 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2014, 11:09 PM   #72
Senior Member
 
camaraderie's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 1,718
1. Are you sure the card is good. Does it work ok in PC's or slots other than the one it was loaded on?
2. Suggest maybe moving the files off the card and reformatting the card. You might try FAT32 as the format. 3 Ways to Format an SD Card - wikiHow ... then reload the jpegs and try again.
3. Does the unit recognize other files like mp3's on the same card or does it not load at all?
4. Personally...I'd try a different card (not over 8GB) and see if the situation duplicates itself. If it does...it's a unit problem. Try the reset as noted...then send it for service if you can.

There is supposedly a new unit being introduced by someone within the next month or so that will replace the Genesis & others. If you find the GT3 needs replacement...you might wanna wait a little bit cause whatever they announce
HAS to be better than the current stuff!
__________________

__________________
________
Cam
2015 Georgetown 280DS
2014 Vespa LX150 2014 StellaAuto 125
camaraderie is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2014, 08:28 AM   #73
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 28
Thanks for the response. I've tried several cards already. All are FAT format. I will try a reset first, then upgrade to FAT 32. We'll see what happens. I was hoping for an easy fix.



Sent from my iPad using Forest River Forums
__________________
jimex is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2014, 12:37 PM   #74
Senior Member
 
Witch Doctor's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Clarksville Va.
Posts: 7,615
Quote:
Originally Posted by jimex View Post
Thanks for the response. I've tried several cards already. All are FAT format. I will try a reset first, then upgrade to FAT 32. We'll see what happens. I was hoping for an easy fix.



Sent from my iPad using Forest River Forums
I really have the same problems with pictures only. I use a 6 formatted to fat 32. Music will work but my photos are black and white when shown on the TV. I now just use my laptop plugged into the TV back put the unit in PC mode. I just gave up....
__________________
Rockwood #8289 WS 2012
F250 6.0 / Husky 16k
With 4 point leveling system
Witch Doctor is online now   Reply With Quote
Old 10-19-2014, 12:16 PM   #75
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 28
Reset did not cure the problem. I actually got pictures to display though, only once. I could not get it to display again. The manual says that results will vary depending on which device was used to save the data on the card.
On a separate problem, I accessed the setup menu (just learning the unit) and now cannot get the setup menu to display again. I am beginning to believe there is a problem with this unit.


Sent from my iPad using Forest River Forums
__________________
jimex is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2014, 01:17 PM   #76
Site Team - Lou
 
Herk7769's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: South Eastern PA
Posts: 21,157
Quote:
Originally Posted by jimex View Post
Reset did not cure the problem. I actually got pictures to display though, only once. I could not get it to display again. The manual says that results will vary depending on which device was used to save the data on the card.
On a separate problem, I accessed the setup menu (just learning the unit) and now cannot get the setup menu to display again. I am beginning to believe there is a problem with this unit.


Sent from my iPad using Forest River Forums
That happened to me. I thought my Television was 1080p so I set the video to that in the Gen3 set up while I was using the HDMI output.

Video won't go back to anything else even with a reset.

I removed unit from the wall to access the Composite (Yellow RCA) output in the rear wire bundle and ran an RCA to the TV's composite IN.

This allowed me to see the video menu so I could change it back to 1080i and suddenly the HDMI was working again. Lesson Learned!

I wonder if the Pictures only display out of the composite output?
Hmmmm Wanna try that? Try changing the display to 720p and see if everything works...
__________________

Lou and Laura with Bella - German Short Hair Pointer
2008 GMC Sierra 2500HD Crewcab SB Allison Duramax
2010 Flagstaff 8526RLWS - Superglide 3300
HAM CALLSIGN - KC3FFW
Herk7769 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2014, 01:37 PM   #77
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 28
Ok, that helps. I'll take an RCA cable when I go back. That's what I did, changed to 1080p. I have reformatted a SD card to FAT 32 and copied pictures back along with some music to see if either will work. There may be a difference between the stealth cam that took the originals and the computer copied photo and music files. I just want to see if I have a problem or if it is operator error. I've been bit by a "short between the steering wheel and the seat" before.


Sent from my iPad using Forest River Forums
__________________
jimex is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2014, 01:55 PM   #78
Site Team - Lou
 
Herk7769's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: South Eastern PA
Posts: 21,157
Quote:
Originally Posted by jimex View Post
Ok, that helps. I'll take an RCA cable when I go back. That's what I did, changed to 1080p. I have reformatted a SD card to FAT 32 and copied pictures back along with some music to see if either will work. There may be a difference between the stealth cam that took the originals and the computer copied photo and music files. I just want to see if I have a problem or if it is operator error. I've been bit by a "short between the steering wheel and the seat" before.


Sent from my iPad using Forest River Forums
You will need a male to male RCA cord long enough to get from the back of the unit to the TV's input.

BE CAREFUL pulling the faceplate to get at the 4 mounting screws. VERY easy to break the snap clips. Use a dime or flat blade screw driver to slowly pop out the bottom and work up to the top.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	WP_20130602_005.jpg
Views:	82
Size:	244.3 KB
ID:	64998  
Attached Images
    
Attached Files
File Type: pdf GT-3.0-5-4.pdf (1.89 MB, 33 views)
__________________

Lou and Laura with Bella - German Short Hair Pointer
2008 GMC Sierra 2500HD Crewcab SB Allison Duramax
2010 Flagstaff 8526RLWS - Superglide 3300
HAM CALLSIGN - KC3FFW
Herk7769 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2014, 01:57 PM   #79
Junior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 28
Yeah, I've had it out a couple of times already.


Sent from my iPad using Forest River Forums
__________________
jimex is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2015, 09:54 AM   #80
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Napa Valley, CA
Posts: 413
Quote:
Originally Posted by Bob Fields View Post

My industry contacts tell me There is a a plug and play solution that will replace your Genesis and Concertone products that is coming soon. These new products will have a two year warranty and an abundance of features that you will love. They are not associated with or being built by the makers of Concertone and Genesis.

If you can wait for a replacement, I'd hold off until you get a chance to see these new units.

More to follow...
Any update on this new product?
__________________

__________________
2015 Rockwood A128S
2010 Rockwood 2604
2014 Ford F-250 CC SB 2WD
2008 Toyota Sequoia 2WD
Big Vic is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:24 PM.