Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-31-2011, 08:34 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 1
Red face Help please with concertone radio

I just recently bought a 2007 flagstaff and it has a concertone radio with DVD am FM CD etc that runs surround sound and all other stuff well the power light will light up red but the unit itself will not power on please any advice would be helpful
__________________

__________________
Redriver14 is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2011, 09:33 AM   #2
Moderator Emeritus
 
Triguy's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Southeast Wisconsin
Posts: 6,950
First of all -- Welcome!!

I am a little confused as to the question. You say it "runs surround stuff and all other stuff well" but then it appears that you cannot power it on? You might clarify that.

This might not help you because we didn't find a solution to the problem, but my Genesis (Concertone) also would not power on and neither I nor my dealer could figure it out. We thought it was the wiring harness or a bad or loose connection but swapping out the harness did not correct it. It was replaced under warranty.

With yours, you could try to pull a fuse to reset it and see if that will work. Also, you might pull the radio out and check your connections.
__________________

__________________
Scott
DW, 3 Kids and our Goldens

2012 Shamrock 233S
2008 Toyota Sequoia 5.7L 4WD
Triguy is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2011, 10:22 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 855
As a second suggestion I would pull it out and gently palace it in the nearest garbage can. Then go shopping for a double din car stereo. There are literally dozens that can play CD/DVD/MP3 discs and have far better quality. Check places like Crutchfield.com if you do not have any good car stereo stores in your area.
__________________
donn is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2011, 10:27 AM   #4
Site Team
 
acadianbob's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: St. Paul, Minnesota
Posts: 2,915
Or alternatively look at the Jensen AWM970. I particularly like it because it is designed for RV use; especially the 3 speaker channels.
__________________
http://i421.photobucket.com/albums/pp297/acadianbob/IMG_2757.jpg
2012 F150 FX4 Ecoboost, 2016 Surveyor 274BHS
2003 Yamaha FJR1300, Demco Premiere Slider
1969 John Deere 1020, 1940 Ford 9N, 1948 Ford 8N
Jonsered 535, Can of WD-40, Duct Tape
Red Green coffee mugs
acadianbob is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2013, 07:38 PM   #5
BigMac
 
bmcilravey's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Ayr Ontario Canada
Posts: 23
Hi....this is an old thread, but I searched it as I am having the exact same issue. The power light is red, showing it works, but the unit does not function (meaning no other buttons work or function. It does not actually power up eve though it seems to be getting some power to back light the power button red).

Was this ever resolved for you?
__________________
bmcilravey is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2013, 11:27 AM   #6
Moderator Emeritus
 
Triguy's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Southeast Wisconsin
Posts: 6,950
Quote:
Originally Posted by bmcilravey View Post
Hi....this is an old thread, but I searched it as I am having the exact same issue. The power light is red, showing it works, but the unit does not function (meaning no other buttons work or function. It does not actually power up eve though it seems to be getting some power to back light the power button red).

Was this ever resolved for you?
First off - welcome!

Looks like RedRiver (the OP) never revisited after posting that question.

I had mine replaced under warranty because it was deemed to be the unit.

If you are not under warranty, then I would PM member Bob Fields or contact him or his people at the following (taken from his sig). They might be able to help diagnose.

Bob Fields
bfields@concertone.com
www.concertone.com
(574) 387-2790

You can also consider replacing with a different brand as mentioned above.

Good luck!
__________________
Scott
DW, 3 Kids and our Goldens

2012 Shamrock 233S
2008 Toyota Sequoia 5.7L 4WD
Triguy is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2013, 09:54 AM   #7
Owner - RVtronics
 
Bob Fields's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Massachusetts
Posts: 649
Send a message via AIM to Bob Fields Send a message via Skype™ to Bob Fields
First try pulling the fuse for one minute and then try again.

If that does not work, then contact me as noted above. Of course we will need to know your radio model number as well.
__________________
Bob Fields
bob@rvtronics.com
www.rvtronics.com
(781) 281-9440
Bob Fields is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2013, 02:44 PM   #8
TM4
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 3
Hi Bob, does all of your zx75 come with a remote? We purchased a new 2012 surveyor and there wasnt a remote. As well, how does it connect to the tv? Not having much luck figuring these things out on my own :-(
__________________
TM4 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2013, 09:22 AM   #9
Owner - RVtronics
 
Bob Fields's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Massachusetts
Posts: 649
Send a message via AIM to Bob Fields Send a message via Skype™ to Bob Fields
Yes, the ZX75 should have come with a remote control.

There should be a yellow RCA connector near where the TV goes that plugs into your tv. Did the RV come with a TV or are you adding one yourself? The TV must have a single yellow RCA composite video input in order to receive the signal from the ZX75.
__________________
Bob Fields
bob@rvtronics.com
www.rvtronics.com
(781) 281-9440
Bob Fields is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2013, 12:20 PM   #10
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
Angry Fuse pull works sometimes

Ours did that once, actually wouldn't turn off, either. A fuse pull did solve that problem.

However, now ours (ZX690) shows output on the front screen but no output is actually coming out, according to the car stereo guy we took it to. No sound at all from any of the speakers.

Ours is in our pretty new 2011 TT. Still trying to reach Concertone, no luck so far either by phone or email.
__________________

__________________
Goodrel8 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
concertone

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:21 AM.