Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-31-2015, 07:56 AM   #1
Senior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 119
No power

Ok so when I am plugged in at home all,of a sudden I have no power to the slide out the awning and the lights something has drained my battery BUT the microwave works and has power. I have checked all the fuses etc no problems.
When I plug it into the truck everything works just fine also I have checked the electrical cord etc everything seems fine. Does anyone have an idea what's going on? Thanks
__________________

__________________
VT Skier is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2015, 07:58 AM   #2
Engineer of Crazy Train
 
ChooChooMan74's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Tiverton, RI
Posts: 1,559
Converter issue. Converter could be dead or Tripped circuit breaker.
__________________

__________________
TV - 2015 Ram Truck EcoDiesel
TV - 2006 Jeep Liberty Turbo Diesel (Retired to Daily Driver)
TT - 2015 Rockwood Roo 183
Locomotive Engineer
Nights Camping --- 2015 - 19 Camped | Winterized -- 2014 -18
Come read my Camping Blogs
ChooChooMan74 is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2015, 08:02 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 119
By chance is the breaker in the same place as the rest , because I checked all those and nothing was tripped.
__________________
VT Skier is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2015, 08:12 AM   #4
Site Team
 
Flybob's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 5,550
Check two high current in the converter. 30-40A. Usually orange /brown.
__________________

2015 Freedom Express 248RBS
TV 2015 Silverado HD2500 Duramax
TST Tire Monitors
Honda 2000I + Companion
2 100W solar panels
Flybob is online now   Reply With Quote
Old 08-31-2015, 08:19 AM   #5
Senior Member
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 119
Checked all the fuses but will check again what really confuses me is why when plugged into the truck everything works.
__________________
VT Skier is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2015, 08:23 AM   #6
clr
Senior Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Sherman Illinois
Posts: 661
It sounds like your converter is not producing any 12 V DC. Check the high power fuses in the converter/fuse box. When you are plugged into the truck your truck is providing the 12v dc to the RV via the cord plugged into the Truck.
__________________
clr is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2015, 08:40 AM   #7
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,336
Current limiting curcuit breaker should be checked by the battery as well.
More often then not they are resetable.

TURBS
08 duramax tuned n modded
2011 32bhok Sabre
2015 camping "24 nights"
__________________

__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
power

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:19 PM.