Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-13-2015, 02:41 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 16
No power

Hey everyone
Trying to figure out why when I turn off the generate I no longer have any power or lights. Nothing in trailer works, not heater, fridge, hot water heater, lights or anything. I bough new batteries and still nothing. Check all fuses and control panel and everything looks fine. I own a 2009 Forest River Cardinal 35SBQLE (35LE?)

I also started having issues with heater when generator is on. You can flip to heat and hear a click but it doesn't come on. HELP PLEASE any info or where I should start will be greatly appreciated


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________

__________________
Jacquez707
Jacquez707 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2015, 02:48 PM   #2
Senior Member
 
nomad297's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 1,241
Have you checked your battery disconnect?

Bruce
__________________

__________________
2016 Rockwood Windjammer 3029W Diamond
2015 Chevy 3500HD LTZ 6.0 Crew Cab 4x4 Long Bed 4.10:1 SRW
nomad297 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2015, 02:52 PM   #3
Senior Member
 
Rupkin2's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Stony Plain, Alberta
Posts: 216
not an expert but if all works with the genny then I would think maybe your batteries a weak, cables are loose on posts or possibly if there is a disconnect switch it is off.
Also I think there is a fuse on the positive wiring from the battery.

John
__________________
07- Classic 2500 LT CC 4x4 SB Duramax/Ally
13-320RLT Crusader TE
Reese 16K Kwik Slide/Prodigy brake contoller
Rupkin2 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2015, 02:54 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 16
I changed the batteries so brand new. Cables are good will look for a battery disconnect


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Jacquez707
Jacquez707 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2015, 02:58 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 16
Found it and it had been disconnected! Now my issue is the heater to the trailer itself. You can hear it click but won't turn on


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Jacquez707
Jacquez707 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2015, 02:59 PM   #6
Senior Member
 
RSchleder's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Iowa
Posts: 1,277
Do you have a 12v disconnect switch? It could have been inadvertently turned to OFF.
__________________
Days camping (2016)----181 days
Days camping (2017) --- 82 days
2016 Wildcat MAXX 28RKX (33' TT), 2007 13' Scamp
2015 Ram Laramie Hemi, w/air suspension
30 years RV'ing
12 different RV's
RSchleder is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2015, 03:01 PM   #7
Senior Member
 
Rupkin2's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Stony Plain, Alberta
Posts: 216
Were the batteries charged before you inserted them?
Follow the positive line I'm sure there is a fuse. It shouldn't be far from the batteries. Should be a little red rubber case.

John
__________________
07- Classic 2500 LT CC 4x4 SB Duramax/Ally
13-320RLT Crusader TE
Reese 16K Kwik Slide/Prodigy brake contoller
Rupkin2 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2015, 03:01 PM   #8
Senior Member
 
RSchleder's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Iowa
Posts: 1,277
Propane turned on?
Propane in tank? ( not empty)
__________________
Days camping (2016)----181 days
Days camping (2017) --- 82 days
2016 Wildcat MAXX 28RKX (33' TT), 2007 13' Scamp
2015 Ram Laramie Hemi, w/air suspension
30 years RV'ing
12 different RV's
RSchleder is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2015, 03:08 PM   #9
Junior Member
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by Rupkin2 View Post
Were the batteries charged before you inserted them?

Follow the positive line I'm sure there is a fuse. It shouldn't be far from the batteries.



John
I figured out the battery disconnect and that was the issue. Might of been moved when wife put stuff under the trailer in storage compartment. Thank you John

Quote:
Originally Posted by RSchleder View Post
Propane turned on?

Propane in tank? ( not empty)
Propane tanks full and on. It's the fan/blower that doesn't come on. You can hear a click like it's trying to send power to the unit but Johnny comes on. Was working fine a couple days ago just stopped on its own



Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Jacquez707
Jacquez707 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2015, 03:17 PM   #10
Senior Member
 
RSchleder's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Iowa
Posts: 1,277
Have you pulled the outside panel off and had your wife turn on the furnace? Might be able to see what is or is not happening. Also, is there a reset button on your furnace that you can see while you have the panel off?
What does your furnace owners manual say in the "trouble shooting" section?
__________________

__________________
Days camping (2016)----181 days
Days camping (2017) --- 82 days
2016 Wildcat MAXX 28RKX (33' TT), 2007 13' Scamp
2015 Ram Laramie Hemi, w/air suspension
30 years RV'ing
12 different RV's
RSchleder is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
power

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:34 AM.