Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-28-2008, 02:16 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Winnipeg, Canada
Posts: 5
Power Booster Problem

I have a Winegard connected to the Concertone in my 07 Cherokee. Often the power booster (ant/sat) will not turn on indicating a short to the antenna. How do I find this short as the wiring is through the wall and ceiling I'd imagine. Sometimes it works and sometimes not. I thought maybe bad ground, but not sure how to check. Need some ideas. thanks

Ed
__________________

__________________
TRwrangler is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2008, 10:46 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 29
Smile

Hi ED

You will find the short between the roof and the antenna base. This will cause the malfunction. You will find that you will need to clean the antenna connector and this will fix the problem hopefully. If the problem still persists you will need to replace the booster.
I hope you find this useful.
__________________

__________________
Fre tech is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2008, 08:21 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Winnipeg, Canada
Posts: 5
Thanks for the response FREtech. So if I understand this correctly, you say I should clean the connector that attaches to the antenna. In my case, the coax comes through the roof and up the mast of the antenna and attached to the RG connector. Is that the connector you are describing? That connection did appear a little weathered.

thanks
Ed
__________________
TRwrangler is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2008, 11:23 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 29
Smile

yes ed that is the connector
__________________
Fre tech is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2008, 11:54 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Winnipeg, Canada
Posts: 5
Well, last week on vacation I cleaned and replaced the connector on the antenna mast. Still no resolution. My thinking is that there must be a splitter or connection between the mast and the booster I can't see. ( I know this because of the two different color coax cables. Grey on roof , and black coming into the power booster. Does anyone know the splitter or connection may be in the 29B or is there something else I can try.

Thanks
__________________
TRwrangler is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2008, 05:23 AM   #6
Senior Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 3,260
A campingfriend of mine has a Jaco and he just found out that his antenna never did work from day one, they always watch moves or Dish Net Work. He had repaired his antenna his self so i think he knows where everything is. He works with electronic as an occupation and made mod to the the antenna and his signal is stronger. I will contact him today and find out some info.
__________________

__________________
rockwood06 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:11 AM.