Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-13-2014, 07:30 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 2
suburban NT-30SP Furnace

2011 Flagstaff 5th wheel
Several months ago the fan/airflow turned down. There doesn't seem to be any restrictions in the return or supply. Do these have a 2 speed fan? There is a high/low option on the thermostat. looking at the specs I don't see anything that refers to a 2 speed motor. I'ts quiet and seems to run fine it's just that it slowed down one day. As a result it doesn't heat the room near as well.

drpowers
__________________

__________________
drpowers is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2014, 07:40 AM   #2
VaJim
 
Join Date: Aug 2013
Location: SW Virginia
Posts: 32
fan

I am having a problem with mine also, Flagstaff 30wfss 2012.
My fan won' start by itself most of the time. I have the unit pulled out and have the electric hooked up. I can give the fan a spin and it works fine but is slower than normal. It is free spinning but won't start by itself.
It is a 12 volt single speed motor and looks like I will have to replace it, I have removed the control board and reseated all connectors but looks like the motor. Hope this helps. Jim
__________________

__________________
2010 Ram 1500 Quad 4X4 5.7L
2012 V-LITE 30WFKSS
VaJim is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2014, 11:43 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 2
Thanks Jim
Let me know how it goes.
Dave
__________________
drpowers is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2014, 12:10 PM   #4
VaJim
 
Join Date: Aug 2013
Location: SW Virginia
Posts: 32
fan

I took it all apart, removed motor, and found nothing wrong. I just ordered a motor from Amazon and will be here tomorrow, we leave for Fla on Thursday, so tight schedule. It has to be bad as I checked 12v at motor connection, cheap Chinese crap....
__________________
2010 Ram 1500 Quad 4X4 5.7L
2012 V-LITE 30WFKSS
VaJim is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2014, 07:23 AM   #5
VaJim
 
Join Date: Aug 2013
Location: SW Virginia
Posts: 32
fan

I received the fan motor today and just finished installing it. Yeah, it works great! I measured the resistance between motors and found bad motor around 4 ohms and the new motor around 5.5 ohms, shorted windings on old motor is why it would not start most of the time.
__________________
2010 Ram 1500 Quad 4X4 5.7L
2012 V-LITE 30WFKSS
VaJim is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
furnace, suburban

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:40 AM.