Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-24-2019, 10:37 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 3
Suburban oven issue

Hello everyone! So last season I was using the oven and noticed that the flame on the oven burner was huge! It was out of control. The season befor it worked great but not now. I couldnt cook anything without completly burning it to a crisp. Any ideas where to start on replacing parts? I'm not familiar at all with this oven. Thanks to everyone in advance!
__________________

Alwayssummer is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2019, 11:07 AM   #2
Senior Member
 
nomad297's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 2,441
How are the flames on the cooktop burners? Are they normal? If so, there may be a seperate regulator for the oven burner that has gone bad. If not, it sounds like the orifice for the oven burner may have fallen out.

Example: https://suburbanrvparts.com/suburban...sembly-521090/

After looking around, it appears there is just one regulator that serves both the top burners and the oven. So, if your top burner flames are unusually high, the regulator is most likely the problem. If they are normal, take a look at the oven burner orifice.

Bruce
__________________

__________________
2016 Rockwood Windjammer 3029W Diamond
2015 Chevy 3500HD LTZ 6.0 Crew Cab 4x4 Long Bed 4.10:1 SRW
nomad297 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2019, 11:18 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 3
Thanks! The cooktop burners work fine. Soon as it gets over -22 I will take a look at the orafice tube!
Alwayssummer is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2019, 11:43 AM   #4
Trailer Park Supervisor
 
NJKris's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Northern NJ
Posts: 1,343
sound like you have an orifice problem, as mentioned. If flames are yellow instead of blue, I would suspect a spider made a home in the tube and needs to be cleaned out.
__________________
2019 Rockwood Geo Pro G19FD w/off road package
2015 Ford F150 XLT Super Cab 4x4 V8
NJKris is online now   Reply With Quote
Old 02-24-2019, 01:50 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 3
Ok thanks everyone! Sounds like its probablu an orifice problem. I will start with that. Thanks again!
Alwayssummer is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2019, 02:01 PM   #6
Senior Member
 
njfishing's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 289
2x on a spider building a web in the tube.
__________________
Gerry Z
2014 Roo 21DK
Honda Ridgeline
Equalizer WDH
njfishing is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2019, 03:40 PM   #7
Head Rambler
 
Join Date: Mar 2008
Location: Southwest Alabama
Posts: 6,150
Just for safety's sake have the LP system pressure checked to be sure it's at 11" WC.
__________________

__________________
Salem 29RKSS Pushing a GMC Sierra 2500HD!
Gotta go campin!
Bama Rambler is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
suburban

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:27 PM.