Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-05-2012, 07:32 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
Thermostat says E2

I apologize I am new and hope I am not posting in the wrong section. I have a 2011 surveyor eco light and I went to work and shut off my ac and when I came back my Thermastat displays E2 and does not want to cool. The fan turns on but can't cool. Please let me know what I need to do.
__________________

__________________
Subsity is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2012, 08:00 PM   #2
Senior Member
 
VinceU's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3,502
Quote:
Originally Posted by Subsity View Post
I apologize I am new and hope I am not posting in the wrong section. I have a 2011 surveyor eco light and I went to work and shut off my ac and when I came back my Thermastat displays E2 and does not want to cool. The fan turns on but can't cool. Please let me know what I need to do.
Try Dometic site for SZLCD (single zone LCD) thermostat. On the net its got installation and operation instrucs for this unit. I remember E2 but won't swear to what is was. This thermo looks simple but its anything but. Hopefully this will get you out of " hot water".
__________________

__________________
VinceU is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2012, 11:12 PM   #3
Moderator Emeritus
 
Triguy's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Southeast Wisconsin
Posts: 6,950
Subsity,
Is this a Dometic single zone LCD t-stat and was the trailer sitting in very hot temps? If so, then it's been an issue for a few years and there are solutions. Check out this thread starting at post 15 ...

Dometic AC

In short, try cutting the power to your trailer. Also, try cooling down the thermostat with compressed air or a bag of ice. The t-stat needs to be below 110 degrees fahrenheit. Good luck.

Also, call your dealer and ask for a replacement.
__________________
Scott
DW, 3 Kids and our Goldens

2012 Shamrock 233S
2008 Toyota Sequoia 5.7L 4WD
Triguy is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2012, 11:13 PM   #4
Senior Member
 
jtstromsburg's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Stromsburg, Nebraska
Posts: 1,654
I believe E2 is error fort high temp. Ours will say that when it gets warmer than 100 inside the camper. I usually open windows and turn on the roof vent fans and a room fan for a bit till it kicks in.
__________________
Joel and Teresa
2016 Sabre 34TBOK
2006 GMC 3500 CC LB DRW 4X4
jtstromsburg is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2012, 11:17 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 2
I believe that did the trick thanks guys I had to cool it down and shut the breaker off and it worked after ten mins with a cold compress .I will just leave it on from now on. Thanks for the quick replies I greatly appreciate it.
__________________
Subsity is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2012, 12:16 AM   #6
Moderator Emeritus
 
Triguy's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Southeast Wisconsin
Posts: 6,950
Good to hear it!
__________________

__________________
Scott
DW, 3 Kids and our Goldens

2012 Shamrock 233S
2008 Toyota Sequoia 5.7L 4WD
Triguy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:12 PM.