Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-18-2011, 08:55 PM   #1
Senior Member
 
Fire Instructor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Upstate (Albany Area) NY
Posts: 772
ZX600 Question: Am I going nuts?

I just noticed, for the first time, that when I turn my ZX600 off, the backlight on the on-off button stays on, and glows red, making it easier to find to turn on... That's fine, except that I've become a bug about parasite loads, and I SWEAR, I've never noticed this light "on" before!

Is this normal? I'm wondering if it's been "on" all along, and I just never noticed it... Does anyone else have a ZX600 that the light stays on?

Now I'll have to figure out how many milliamps that it's drawing, and see if I need to install a toggle switch to the main power to kill it completely, and eliminate the parasite load.....
__________________

__________________
Fire Instructor

2014 RAM 2500 Laramie 4x4 Quad Cab w/Cummins Turbo Diesel, 2009 Rockwood 2607, and 3 'yaks!
300W of Suntech Solar, a Rogue MPT-3024 Controller, and a Xantrex PW2000 Inverter
Fire Instructor is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2011, 10:59 AM   #2
Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Eagle, WI
Posts: 45
I have a ZX400, and the red stays lit when it is off.
__________________

__________________
Kevin
Seasonal in Wi Dells, WI
2007, Salem 4022B
kev2504 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2011, 02:16 PM   #3
Senior Member
 
Fire Instructor's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Upstate (Albany Area) NY
Posts: 772
Thank you for confirming tat I am, indeed, going nuts!!!

My wife will appreciate that her original diagnosis was correct!
__________________
Fire Instructor

2014 RAM 2500 Laramie 4x4 Quad Cab w/Cummins Turbo Diesel, 2009 Rockwood 2607, and 3 'yaks!
300W of Suntech Solar, a Rogue MPT-3024 Controller, and a Xantrex PW2000 Inverter
Fire Instructor is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2011, 04:49 PM   #4
Member
 
mkollath's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: columbus, ohio
Posts: 51
i have the zx600 and CANNOt get the DVD to play on the tv!...i can hear it but have tried everything on the tv to "find" the station to show it on..i have done the autoscans on the tv for air and CATV and still cant get it to show...

HELP!
__________________


Mark and Connie
2008 3001W Windjammer
2005 Tahoe Z71, 5.3L
Equal-i-zer WD
mkollath is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2011, 12:17 AM   #5
Senior Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Greensburg In
Posts: 785
i have a 700 and the red light stays on
__________________
2008 8296SS Rockwood Signature Ultralite
2002 Silverado 2500HD extended cab
chevy02 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2011, 08:47 AM   #6
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Kansas
Posts: 58
Quote:
Originally Posted by mkollath View Post
i have the zx600 and CANNOt get the DVD to play on the tv!...i can hear it but have tried everything on the tv to "find" the station to show it on..i have done the autoscans on the tv for air and CATV and still cant get it to show...

HELP!
You may have already tried this, but it wasn't mentioned in your comment above. On your T.V. you need to change your INPUT or MODE (Some tv's call it differently). Scanning for a channel will not work. It's not like the old VCR's where you had to set your TV to channel 3 or 4. From INPUT/MODE you need to find the input that the DVD has been set to. In my case I have to set mine to AV1. Mine also takes a couple of seconds after I enter the correct input for it to show up on the screen. I have a Sanyo TV and again, each is different.

If you still do not have any luck, then it could be that it either wasn't wired from video OUT on the 600 to video IN on the TV, or the connection has come loose.
__________________
Larry
.........
2004 Toyota Tundra Double Cab
2010 Rockwood 2701SS
Killman is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2011, 10:16 AM   #7
Senior Member
 
BigDTx's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 771
if you put in toggle switch to kill the parasitic draw, you will clear any memory the unsit has (clock, pre set stations, etc.) if that is not a problem for you then install a switch. I just unhook our battery when the camper is not in use to prevent any unwanted draw.
__________________

__________________
BigDTx is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:36 PM.