Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-18-2015, 09:42 PM   #1
Member
 
chabbey's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 69
No hot water

Trying to get ready for the season but not getting any hot water. Propane is on (have 1/4 tank). Switch on Gerard unit is on. When I run hot faucet, light on unit comes on, blower blows but nothing gets hot. There's no pilot to light is there? I don't smell any propane. What am I missing?


2012 Charleston BHQS
6 people & a dog!
Towing 2013 Ram or 2014 Durango
__________________

__________________
chabbey is online now   Reply With Quote
Old 05-18-2015, 09:47 PM   #2
Member
 
chabbey's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 69
Click image for larger version

Name:	ImageUploadedByForest River Forums1432000030.190316.jpg
Views:	161
Size:	101.8 KB
ID:	77394
__________________

__________________
chabbey is online now   Reply With Quote
Old 05-18-2015, 09:57 PM   #3
Junior Member
 
lacecl2014's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Canada
Posts: 10
Some time i have the same problem. Read the attached document. You have to reset the limit switch if you have GIRARD TANKLESS WATER HEATER. Hope that will help you.
Attached Files
File Type: pdf Limit Switch.pdf (423.8 KB, 63 views)
__________________
Claude
2015 Charleston 430FK
lacecl2014 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2015, 12:49 AM   #4
Member
 
chabbey's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 69
Thanks lacecl2014. I feel really stupid, but how do I find these "switches" and how do I reset them? The picture on the doc just confuses me. Maybe I have a different model.

I can hear the igniter going on and off, but nothing ever gets hot at all. Is there a way to test if propane is actually getting to the unit?
__________________
chabbey is online now   Reply With Quote
Old 05-20-2015, 12:50 AM   #5
Member
 
chabbey's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 69
Model is GSWH-1
__________________
chabbey is online now   Reply With Quote
Old 05-20-2015, 09:50 AM   #6
Junior Member
 
lacecl2014's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Canada
Posts: 10
Hi chabbey
I have the same model but the set up look different. I put a picture of my GSWH-1 limit switch. My motorhome is a 2015. We are talking about a switch but it is not really a switch that you have to reset. Just press on the white buttom as you could see on the attached picture.
__________________
Claude
2015 Charleston 430FK
lacecl2014 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2015, 09:51 AM   #7
Junior Member
 
lacecl2014's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Canada
Posts: 10
Picture of my Limit switch
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_4395.JPG
Views:	114
Size:	103.0 KB
ID:	77519   Click image for larger version

Name:	IMG_4397.JPG
Views:	104
Size:	90.6 KB
ID:	77520  
__________________
Claude
2015 Charleston 430FK
lacecl2014 is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2015, 12:40 AM   #8
7 Year Class A RV'er
 
Join Date: Oct 2014
Location: Winter Park, FL
Posts: 1,038
Our's had a problem when it was new that you might check for. If you pushed the reset button, you hot hot water until you turned off the faucet. The next time you turned on the water....no hot water. Turned out to be a flow sensor that was bad. When I shut off the water, it would kick the reset. Took a part they ordered and about twenty minutes for them to fix.
__________________
2015 Legacy SR340 360RB
2014 Jeep Wrangler Unlimited Toad

Gigi, Poppy and Sadie Lady...On the road, but not full time!
conceptumator is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2015, 12:12 PM   #9
Member
 
chabbey's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 69
Ok, I guess I'm going to have to take it in to get serviced. There are no white switches on my unit, only black; and none of them have a button on them. Ugh, there goes more $$....
__________________
chabbey is online now   Reply With Quote
Old 05-22-2015, 12:01 AM   #10
Member
 
chabbey's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 69
So I found the problem. Dealer had replaced my defective CO2/LP detector last fall with the wrong one. Because it only had two wires, it automatically shut off the propane. Nothing was wrong with the hot water heater...it was just a symptom!

Thanks guys for the other troubleshooting though...I still learn something every time!
__________________

__________________
chabbey is online now   Reply With Quote
Reply

Tags
hot water, water

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:20 PM.