Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-23-2016, 09:38 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 28
352 xl video issue

Hi y'all , I'm new to this forum so please bear with me. My family and I just bought a 2015 GT QS352XL, used with 7K miles on it. I'm having trouble getting video to play inside. No matter what I do, if I put a dvd in the front dash stereo, I get the "Stop the vehicle and engage parking brake warning". The video root menu comes up on the living room tv, a no video screen on the front overhead tv, and cannot control the video to play it. Any help would be greatly appreciated. Thanks and looking forward to talking to y'all.
__________________

__________________
KennHC130 is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2016, 09:44 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 28
BTW, the dash stereo is made by Clarion and there is no info on this unit in the big pack of manuals we received.
__________________

__________________
KennHC130 is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2016, 11:28 PM   #3
Phat Phrog Stunt Team
 
AquaMan's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Tipp City, OH
Posts: 6,477
You can go to Clarion.com and get the manual for your unit.


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
2016 Georgetown 364TS
Nights Camped 2017 - 49
AquaMan is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2016, 08:13 AM   #4
Senior Member
 
Sbryant's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Quitman MS
Posts: 357
There is a ground wire going to a switch that is activated (makes ground) when set the emergency brake. If that switch does not work right, the DVD thinks you are driving down the road and it will not let you watch a DVD.
It is a warranty problem. Mine also did this when I first bought it new. 2014 GT 360 XL.
Home repair: ground the Lawn Green wire going to the switch on the Emer Brake.


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
Sbryant is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2016, 11:23 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 28
352 xl video issue

Thank you! It will take me a couple days to let you know how I make out. While we're on the subject, has anyone ever bypassed or removed that cutout switch so the tv would work down the road? Do you know if the switch is behind the dash panel, or do I need to practice my yoga to get down by the pedals? Thanks again.
__________________
KennHC130 is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2016, 11:27 AM   #6
Senior Member
 
RVnut's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 455
To me I would not want the TV playing right next to my head.. To much distraction
__________________
364 Georgetown 2016
in Montana
RVnut is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2016, 12:47 PM   #7
Senior Member
 
chrisbailey13's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 481
Quote:
Originally Posted by KennHC130 View Post
Thank you! It will take me a couple days to let you know how I make out. While we're on the subject, has anyone ever bypassed or removed that cutout switch so the tv would work down the road? Do you know if the switch is behind the dash panel, or do I need to practice my yoga to get down by the pedals? Thanks again.
The switch on my unit is in the overhead on the passenger side, where the tv plugs in. the TV actually plugs into it. you can simply unplug the relay and plug the TV directly into the outlet. or just unplug the red/white plug that tells the relay when the ignition is engaged.
__________________
2014 Georgetown XL 352QS
2013-2017 Days Camped-215
chrisbailey13 is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2016, 03:21 PM   #8
Junior Member
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 28
Thanks everyone. CB13, I tried that exact thing last night with no change...is there something else I could be doing wrong? Also, does anyone else have a clarion system up front, or is mine something the original owner replaced? Thanks,I've never really been in forums before and I'm lovin' it!
__________________
KennHC130 is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2016, 04:00 PM   #9
Senior Member
 
chrisbailey13's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 481
Quote:
Originally Posted by KennHC130 View Post
Thanks everyone. CB13, I tried that exact thing last night with no change...is there something else I could be doing wrong? Also, does anyone else have a clarion system up front, or is mine something the original owner replaced? Thanks,I've never really been in forums before and I'm lovin' it!
I have the Clarion system installed in my Coach.

Did you have the Generator running when you tried to bypass the TV ignition lockout?
__________________
2014 Georgetown XL 352QS
2013-2017 Days Camped-215
chrisbailey13 is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2016, 04:28 PM   #10
Junior Member
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 28
Nope, plugged into 50 amp. I'd go out right now and figure it out except for the thunderstorm. I can't wait to post that this worked. BTW, does your Clarion have a remote? The one for the Jenseno on the exterior tv is missing so I have to order a replacement. No big deal.
__________________

__________________
KennHC130 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:45 AM.