Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-07-2014, 05:37 PM   #1
Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 74
378TS loss of signal to front TV

Just wondering if anyone's run into this. I lost cable signal to front TV ( bedroom TV is ok) .Situation occurred while staying at a campsite as opposed to occurring after traveling anywhere and setting up. Initially thought it was the set but after running a coaxial cable directly from the cable box to back of TV it looks like there's an issue with factory installed cable to going to it .Pulled out electric fireplace since cable comes up to the TV from behind it thinking the cable might have come loose from a cable splitter - no luck .
Anybody have similar problems and managed to fix?
__________________

__________________
Nomore9-5 is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2014, 06:12 PM   #2
Senior Member
 
bubbles's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2,559
I've read on this forum that the splitter would be either in the right forward wheelwell or down behind the blank off panel in the copilot overhead compartment. Can't verify that because I have had no issues. Good luck.
__________________

__________________
bubbles is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2014, 07:18 PM   #3
Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 74
Thanks I'll have a look
__________________
Nomore9-5 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2014, 03:26 PM   #4
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 32
Got same problem. Working on it. Can't find the splitter that goes to front tv/back tv! Will post when I do.
__________________
RVINSMCM is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2014, 10:53 AM   #5
Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 74
Look forward to hearing how things went. FYI I called tech support at Forest River and was told it was behind blank off wall over top of passenger. I assumed it's were all the cables come out to cable box so I carefully opened front of narrow bulkhead above it - lots of cables but no sign of cable splitter that I could see or feel. Makes you wonder if electronics are wired without following any set schematic. Looks like this may turn out to be a game of hide and seek for anyone running into this.
__________________
Nomore9-5 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2014, 11:46 AM   #6
Senior Member
 
abjb's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 548
Take a look at this thread, it mentions the (a) splitter being "outside in the passenger side wheel well".

Routing question
__________________
2012 Georgetown 360
SHE wanted "a new motorhome"
abjb is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2014, 06:43 PM   #7
Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Nestled in the Okanagan Valley
Posts: 39
TV cable routing

I have a 2008 378TS and posted the routing question recently. I'm going to jump into the middle of this one. I had a loss of antenna signal to front TV and had to look for the splitter. Here's what I discovered.
1. The white booster switch has the cable connection attached. There is the cable input in the center position and the outputs to the TVs on either side. This is a powered connection and possibly the power cable has come loose.
2. The splitter is waaaay back in the cupboard over the passenger seat. I found it by holding as many cables as I could and gently bounced them up and down until I heard a large metal thumping sound. This turned out to be the splitter. There is a lot of cable there so keep pulling gently.
3. There is a piece of orange coax cable up there not connected to anything. May be the connection for satellite.
4. The cable to connect the TV antenna to the front TV runs down the right side of the windshield and connects to another piece of cable on the passenger side of the frame near the radiator. This again joins to another piece of coax that is accessible under the right wheel well. This then goes to the second bin just before the propane tank and is again joined. The cable then runs up the bin to the tube under the slide and then on under the fireplace. This is again joined behind the TV. Each of these joins is a possible source of lost transmission.
Hope this helps....Good Luck
__________________
CVan is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2014, 06:56 PM   #8
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 32
Wow... looks like I will be getting a ferret to find that splitter! Can't believe they (fr) put them wherever. Still looking... thanks..
__________________
RVINSMCM is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2014, 09:43 PM   #9
Member
 
Join Date: Nov 2013
Location: East Texas
Posts: 56
I have a 2014 378 and my picture got snowy I found cable coupling loose below the fire place slide right before it goes into the PVC that they have it running through
__________________
kgreen is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2014, 09:52 PM   #10
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 32
kgreen thanks for info. Will look in the morning. Did you see a splitter anywhere under there or just the coupling... thanks again.
__________________

__________________
RVINSMCM is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
378ts

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:22 PM.