Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-21-2014, 09:16 PM   #11
Junior Member
 
69BBC's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Prince Edward County
Posts: 29
Cool. The one in my rig is 3 wires so I figure it should be a quick upgrade. Thanks for the help
__________________

__________________
69BBC is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2014, 04:25 PM   #12
Junior Member
 
69BBC's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Prince Edward County
Posts: 29
hey cyclepuck need more info !!!!!!
Wired the power no issue, however when I spliced into the camera I get a no signal on the monitor. The monitor I bought has 2 rca plugs for the camera. I cut the old VOYAGER monitor plug from the camera off and exposed (3) wires, grounded the black. Spliced red and blue onto separate new rca plugs and connected to camera side . no signal. help !!!
__________________

__________________
69BBC is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2014, 06:05 PM   #13
Missing Link
 
cyclepuck's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Genesee, MI
Posts: 410
The monitor should have a camera one and camera two setting.
__________________
2014 Puma 30-DBSS
2014 Ram 2500 Mega Cab 6.4L
cyclepuck is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2014, 07:58 PM   #14
Junior Member
 
69BBC's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Prince Edward County
Posts: 29
yep tried both. no signal. maybe I need to splice both wires into the single rca plug ?
__________________
69BBC is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2014, 10:37 PM   #15
Missing Link
 
cyclepuck's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Genesee, MI
Posts: 410
I'll look at mine tomorrow. If I remember right it was the yellow video cable directly to camera, a power and ground.
__________________
2014 Puma 30-DBSS
2014 Ram 2500 Mega Cab 6.4L
cyclepuck is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2014, 02:11 PM   #16
Junior Member
 
69BBC's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Prince Edward County
Posts: 29
Video in seems to be my problem. Old voyager monitor was a square 4 pin plug from the camera. Cut it off to expose 3 wires: red (power) black (ground) white (signal).
Made an RCA plug and soldered the white on to the RCA plug lead. Grounded this also. Still getting " NO SIGNAL" showing on the blue screen, both AV1 and AV2. Wiring guru's jump in here !!! Larry
__________________
69BBC is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2014, 08:37 PM   #17
Missing Link
 
cyclepuck's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Genesee, MI
Posts: 410
Found this. Hopefully it will help http://www.irv2.com/forums/f54/voyag...st-119609.html
__________________
2014 Puma 30-DBSS
2014 Ram 2500 Mega Cab 6.4L
cyclepuck is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2014, 08:41 PM   #18
Missing Link
 
cyclepuck's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Genesee, MI
Posts: 410
Or maybe these guys. They offer all kinds of adaptors for the voyager. http://www.jensenrvdirect.com/produc...ories.html?p=2
__________________
2014 Puma 30-DBSS
2014 Ram 2500 Mega Cab 6.4L
cyclepuck is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2014, 09:11 PM   #19
Junior Member
 
69BBC's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Prince Edward County
Posts: 29
thanks I will see what they can supply. Problem is that I have already cut the old voyager plug off.
__________________
69BBC is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2014, 12:19 PM   #20
Junior Member
 
69BBC's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Prince Edward County
Posts: 29
Called the tech line at Jensen rv / ASA and they were outstanding. The tech guy walked me thru what wires were inside my back camera cable. Seems I had snipped the 4th wire (clear) that is the video signal. White wire is audio. Success I now have an operating monitor. Can start installing it into the dash. Thanks for the help .
__________________

__________________
69BBC is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
back up camera

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:53 AM.