Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-23-2018, 09:13 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: May 2018
Posts: 1
Camera Issues

I have an interesting conundrum. 2014 Forest River Georgetown XL. It has a Clarion Radio/DVD/CD/Camera. Im sure this is familiar to most of you, it has the rear camera, the left camera which activates with the left turn signal, and the right camera which activates with the right turn signal. It works like it is supposed to except..........
if I turn on the lights (cruising or headlights), it activates the right camera. The right turn signal will remain on the right camera. The left turn signal activates the rear camera and nothing activates the left camera.
Any suggestions?
__________________

Trasher74 is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2018, 10:11 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: Suffolk, Va.
Posts: 923
Sounds like maybe an electrical issue? First I would check my lights on the rear are all working.
__________________

__________________
Michael & Fran Dilday (Baxter & Honey 2 Labs)
'18 Cedar Creek Champagne 38EL - '17 Ford F350 Lariat DRW w/Reese hitch - TST 507 Color TPMS - Garmin RV 770 LMT GPS
mwdilday is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2018, 07:35 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 17
Had the same issue last week. Found burnt turn signal bulb on right side of coach.
Replaced it and all works fine now.
Good luck.
__________________
Daroyaci
2016 GT 364ts
Daroyaci is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2018, 08:03 AM   #4
Senior Member
 
HookupAndGo's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Melbourne, FL
Posts: 191
Funny, I have almost the exact same issue. When lights on and i use the right turn signal... video stays right until i use the buttons to cycle through to the rear view. When I use the left, it "usually" goes back to the rear view.

However, sometimes it all just works.

I know it is some electrical thing somewhere, not sure if it is an intermittent or bad connection somewhere but figure I just need to pull the dash piece and check all the connections. My hope is something there is the culprit.

BUT...even if i do get it to work, the POS side cameras are so hazy and blurred that they are useless (dealer did ZERO to help fix this when we got the unit --NEW). I just use the Rear View so I can keep an eye on the TOAD.
__________________
2013 Georgetown 351
Much more significant other....
2 Kids and a dog that rules!
HookupAndGo is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2018, 08:23 AM   #5
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Location: Whitehouse, Texas
Posts: 851
Quote:
Originally Posted by HookupAndGo View Post
Funny, I have almost the exact same issue. When lights on and i use the right turn signal... video stays right until i use the buttons to cycle through to the rear view. When I use the left, it "usually" goes back to the rear view.

However, sometimes it all just works.

I know it is some electrical thing somewhere, not sure if it is an intermittent or bad connection somewhere but figure I just need to pull the dash piece and check all the connections. My hope is something there is the culprit.

BUT...even if i do get it to work, the POS side cameras are so hazy and blurred that they are useless (dealer did ZERO to help fix this when we got the unit --NEW). I just use the Rear View so I can keep an eye on the TOAD.
Us too with the blurry side cameras. We have a 2013 378. I replaced them with new cameras and all is well after 4 years. The original cameras are made with cheap plastic lens. They started to get hazy after 6 months from new. Since we have a 2013 I am sure you have the same type lenses on yours.
__________________
2013 Georgetown XL 378
2008 Honda CR-V
wrapperman is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2018, 12:02 PM   #6
Member
 
GABoy's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 254
Had similar problem. Found that blinker bulbs at front beside headlamps were loose on socket connector. I thought bulbs were bad at first but once wiggled around everything started working properly. I replaced with two new bulbs with a better end on bulbs. $8 fix from auto part store. They said it was a common problem that the thinner socket bulbs would become loose with time, vibration and heat cold cycles. Causes circuit not to complete and the cameras work off those circuits.
__________________
2014 Georgetown 351DS
Chevy Colorado Crew
GABoy is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2018, 06:52 AM   #7
Senior Member
 
HookupAndGo's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Melbourne, FL
Posts: 191
GABoy -- that is interesting and something good to know. I will state that sometimes I have noticed additional differences when there is rain -- sometimes makes things worse, sometimes better.

Time to pull the bulbs and do some inspection.
__________________
2013 Georgetown 351
Much more significant other....
2 Kids and a dog that rules!
HookupAndGo is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2018, 08:29 AM   #8
Junior Member
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 6
We have the same set up in our rig only use rear camera to see toad the side cameras are useless water lands on them and they are cheap plastic. Weve also had to pull the plugs because they would freeze the whole system due to water getting inside the cameras dealer did nothing 3 xs
jacked250 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2018, 08:29 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 177
Ok. So I have a very similar set of problems. I will check the bulbs. Also where did you buy the replacement cameras. I have a 2013 351DS
EricNJ is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2018, 07:46 PM   #10
Senior Member
 
chrisbailey13's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 491
Quote:
Originally Posted by GABoy View Post
Had similar problem. Found that blinker bulbs at front beside headlamps were loose on socket connector. I thought bulbs were bad at first but once wiggled around everything started working properly. I replaced with two new bulbs with a better end on bulbs. $8 fix from auto part store. They said it was a common problem that the thinner socket bulbs would become loose with time, vibration and heat cold cycles. Causes circuit not to complete and the cameras work off those circuits.
+1 exact issue with my coach previously. the bulb will light up and appear to work...just reach in and check it.....I also noticed when the issue occurs, the left side marker goes out as well....but re-seating the front signal solves both problems.
__________________

__________________
2014 Georgetown XL 352QS
2013-2018 Days Camped-275
chrisbailey13 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Featured Campgrounds

Reviews provided by


Disclaimer:

This website is not affiliated with or endorsed by Forest River, Inc. or any of its affiliates. This is an independent, unofficial site.




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:19 PM.