Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-06-2015, 07:40 PM   #1
Senior Member
 
xman123's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: Lancaster NY
Posts: 108
Direct TV Hook up

i am not sure how to search old threads or is there a foroum just for direct TV hook ups? I bought a portable Direct TV setup and am looking to see what the best way to hook it up to the MH
__________________

__________________
xman123 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2015, 07:51 PM   #2
Senior Member
 
xman123's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: Lancaster NY
Posts: 108
forgot to list my MH
__________________

__________________
OK question Time...
2016 Georgetown 335ds
Larry and Judy Crossman
Lancaster NY
xman123 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2015, 09:34 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 878
What receiver?
How many TVs?
Where are you located?
Ground or roof top antenna?
Not difficult if you have any wiring experience.
__________________
donniedu is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2015, 09:58 PM   #4
Senior Member
 
xman123's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: Lancaster NY
Posts: 108
i have a swm unit three tvs one in bedroom one in living room and one outside
i have only 1 cable inlet by the power hookup compartment area. BUT i have a switch above my passenger seat area that has cable/ant/satelite on it with three cables going into it. there is also a cable jack inside that compartment also. my dish is a portable one and comes with that flat cable to fit thru windows
__________________
OK question Time...
2016 Georgetown 335ds
Larry and Judy Crossman
Lancaster NY
xman123 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2015, 10:56 PM   #5
Senior Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 878
Personally I would try to upgrade to a wireless Genie and two slaves for starters.
Then if it were me I would hardwire from a convenient place outside to the Genie, actually to the power inserter, where I could feed the video bridge. Once wired then all you need to do is connect the slaves to power and the TV. With the Genie you can record up to 5 programs at once.
Correctly hardwiring is not difficult, just takes some preplanning some RG6 coax, a few fittings the crimping tools and once done means only one hookup coax from the dish.
__________________
donniedu is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2015, 12:54 PM   #6
Senior Member
 
redcloud1's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 285
Directv hook up

How many connections do you have on the outside of the motorhome? If you only have one connection on the outside of the motorhome chances are it will not feed a satellite signal to your receiver.
__________________
redcloud1 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2015, 02:55 PM   #7
Senior Member
 
xman123's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: Lancaster NY
Posts: 108
Well my new Direct TV SWM portable dish came in today and setup of the actual dish was easy enough. Its rather larger then i was hoping but oh well. Now i have to wait till i get out to my MH and see how working with my installed wiring works with the system. I do have one question though. do i enter my elevation and Tilt from what my home system is or do i have to reset it to what ever my local zip code is each place i stop at?
__________________
OK question Time...
2016 Georgetown 335ds
Larry and Judy Crossman
Lancaster NY
xman123 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2015, 02:57 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 878
You need to reset to the antennas zio code. If you are 50 miles or less away from home, you might get away with your homes settings
__________________
donniedu is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2015, 03:03 PM   #9
Senior Member
 
xman123's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: Lancaster NY
Posts: 108
so during on screen TV setup ill still be able to get my settings? even though i dont get a signal yet? or is there another way to get the settings i need
__________________
OK question Time...
2016 Georgetown 335ds
Larry and Judy Crossman
Lancaster NY
xman123 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2015, 03:07 PM   #10
Senior Member
 
Join Date: Jun 2015
Location: payson, az
Posts: 756
dear donniedu, can you extrapolate just a bit. I have direct tv and am trying to complete the cabling. here is the setup. winegard traveler tv on roof. cable from it comes to power inserter, cable from it to video bridge, cable from it to receiver. all rg6u. I have been able to connect a mini genie to the video bridge and get it working. yesterday I had error code 775. reset power on all devices and still got error code 775 and 771. so called direct tv and worked with the guy to trace all cables. when it said I had the video bridge between the power inserter and the receiver he said that would not work. so pulled out the video bridge and cabled directly from power inserter to receiver and the main tv is working again. he said I need a splitter and to put the splitter on the cable from the antenna and then run 2 cables out of the splitter; one to the power inserter and one to the video bridge. does this make sense? I do not have a splitter. do you know what type it need? thanks
__________________

__________________
CHICKDOE is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:22 AM.