Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-21-2010, 05:37 AM   #1
Member
 
Join Date: May 2010
Location: LEXINGTON SC
Posts: 37
front a/c not operating 357

Had my generator and front a/c on in my new 357QS. The generator cut out during first minute of start up . A/c kicked in then stopped. Re-started the generator turned a/c unit on ..nothing..check the breaker..nothing..can hear a click everytime i turn the fan on. The click is at the dash area.

Check rear a/c and works find..check all fuses ..all good..headin out this afternoon..hate to stopp at dealer if it is simple

Any suggestions?
__________________

__________________
ravenmike is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2010, 09:16 AM   #2
Senior Member
 
ronhanson's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Colorado
Posts: 322
It's odd the click is coming from the dash area. I would think the front roof AC should be tied into the 110V breaker box only. Maybe someone else has more knowledge of this.

Hopefully your generator didn't go low voltage when it died and fry the AC.
Typically you should let the generator run for a few minutes and stabilize before putting any loads on it.
__________________

__________________
Ron Hanson
2009 Georgetown 350TS (bunks)
400W solar, 440AH 6V GC2
2009 Ford Edge AWD Ltd towed
2011 Honda Fit Sport towed
ronhanson is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2010, 02:16 PM   #3
Senior Member
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 104
Front air

When the air conditioner's cycle is interrupted the high pressure will prevent it from restarting right away. You have to wait until the pressure equalizes before starting it again; usuallly 15 to 2w0 minutes.
__________________
Crossfire is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2010, 04:36 PM   #4
Member
 
Join Date: May 2010
Location: LEXINGTON SC
Posts: 37
Found the issue ... breaker on Gen. ..Forgot about that one
__________________
ravenmike is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2010, 05:03 PM   #5
CLASS "A" Senior Member
 
cfsoistman's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Upperco, Maryland
Posts: 3,135
Quote:
Originally Posted by ravenmike View Post
Found the issue ... breaker on Gen. ..Forgot about that one
Great to hear it wasn't something serious. So now the rest of us can store this in the old memory banks in case it ever happens to us. Thanks for posting your find.
__________________

2007 Georgetown 370TS
aka - RAYNMKR

Driver: Charlie
Navigator: Sheri
cfsoistman is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:15 PM.