Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-05-2015, 12:38 PM   #1
Mature Citizen
 
downeyr's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Issaquah, WA
Posts: 72
Power to Slides

I have lost all power to my slides. I have a 2013 XL 378TS. The jacks work and there is power through the circuit breakers. I have checked all the fuses I can see and none of them will work. Any other ideas? Thanks.
__________________

__________________

Darlene, Ralph and Bandit (in memory)
LTC (USA Retired), W7TLD
2017 - (Planned) 188 days & 8944 miles
2013 - 2016 - 432 days & 21429 miles
2013 Georgetown XL 378TS, 2014 Honda CRV
downeyr is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2015, 12:49 PM   #2
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
Follow your positive battery cable from the battery to a manual reset circuit breaker.

TURBS
08 duramax tuned n modded
2011 32bhok Sabre
2015 camping "9 nights"
__________________

__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2015, 04:19 PM   #3
Senior Member
 
Iggy's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Desert SW - Arizona
Posts: 6,359
Did you check the 100 amp DC breaker?
Here is mine in the upper left hand corner of my battery control center.
If the red arm is sticking out it is tripped.
Push it back in to reset and make sure you are plugged into shore power or generator running.
The reason it would trip is low coach battery voltage.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Engine 035.jpg
Views:	125
Size:	313.1 KB
ID:	79141  
__________________
2012 Georgetown XL - 378TS 60,000 miles
Life is a journey, not a destination !

Iggy is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2015, 09:29 PM   #4
Member
 
alsimmon11's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 71
Check and make sure you have fluid in the reservoir under the steps.
__________________
alsimmon11 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2015, 09:43 PM   #5
Junior Member
 
McCamping Clan's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Foxborough, MA
Posts: 4
I had the same exact issue last year with my 2013 352QS. There is a fuse in the Battery Control Center box (box pictured in IGGYs reply above). The fuse was either a 10a or 15a. If I remember correctly, it was towards the bottom right of the box. This drove me, and electrician and a RV Tech crazy for several days before we located it. Hope this helps.
__________________
McCamping Clan is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2015, 06:56 AM   #6
Tim & Lisa Trempert
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 439
Quote:
Originally Posted by downeyr View Post
I have lost all power to my slides. I have a 2013 XL 378TS. The jacks work and there is power through the circuit breakers. I have checked all the fuses I can see and none of them will work. Any other ideas? Thanks.

If your jacks work it's the same motor and fluid system so I doubt it's a breaker or fuse. The slides have a lockout when the engine is running. Try turning the engine on and off and wiggle the key a little and remove it and then try again. If it still doesn't work I'd track down the lockout circuit that disables the slides when the engine is running.


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
Tim & Lisa
2011 Georgetown 350
Trempert is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2015, 01:52 AM   #7
Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 38
2:00 am, you guy saved me
Thanks for this thread
__________________
cbmerton is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2015, 07:27 AM   #8
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,337
Quote:
Originally Posted by cbmerton View Post
2:00 am, you guy saved me
Thanks for this thread
What was it that fixed yours?

TURBS
08 duramax tuned n modded
2011 32bhok Sabre
2015 camping "24 nights"
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2015, 08:05 AM   #9
Senior Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Atlanta Area
Posts: 118
I agree, what fixed the issue. I'm eager to learn.
It's like watching a good football game that's tied with 10 sec to go and the power goes out 😩.

Glad you got up & running. 😎
__________________
MrGrmpy is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2015, 08:27 AM   #10
Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 38
Reset the circuit breaker but,also the 15 amp fuse in the battery fuse compartment under the stair on bottom right had blown. I think when I auto leveled it blew the breakers and the fuse. The fuse was not marked in that box.
Temporary took fuse from artic pack to get slides to work.
__________________

__________________
cbmerton is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
power, slide, slide out

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:21 AM.