Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-20-2016, 07:43 PM   #11
Member
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 70
Quote:
Originally Posted by RSchleder View Post
The poster stated that their frig worked for 3 years on batteries! I think the first thing I'd do is pull the batteries, take them to a shop and have a load test performed. After 3 years, you could be reaching the end of the useful life of your RV's batteries.
X2. Sometimes a battery can be fully charges yet will not stand up to a load. 3 years is a good time to replace.
You might try running of the TV for little while, assuming that battery is good.
__________________

__________________
ornery is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2016, 05:33 AM   #12
Senior Member
 
360true's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 379
OK now it has happened to me. Residential fridge on my 378 runs on shore power, and on generator. Not on batteries. GFI on inverter will not reset (pushes in, but does not stay). Unit has not gotten wet. Circuit breaker inside is OK. GFI in bath is OK. Batteries are fully charged. Seems that power is reaching ProWatt 2000 inverter. Green light on. LED panel flashes 14.5 then 000.

What do I check next?
__________________

__________________
360true is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2016, 07:59 AM   #13
Senior Member
 
360true's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 379
Follow-up... I called tech support at Xantrex. They suggested I turn off ALL power to the coach including turn off the matter switch for an hour to let it reset. I did, no fix....
__________________
360true is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2016, 08:28 AM   #14
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Stafford, VA
Posts: 277
Can you remove the load from the inverter then try to reset the GFI?
If you can then you know the issue is down the line.
if not then the inverter has an issue.
__________________
2015 grey wolf 27RR
2015 Chevy 3500HD
kcmusa is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2016, 08:32 AM   #15
clr
Senior Member
 
Join Date: Jul 2014
Location: Sherman Illinois
Posts: 661
I would call Xantrex support back with this information and see what they now say. From your description of the error code and the GFCI not being able to be reset it sounds to me like the Xantrex unit itself may of gone bad. The 14.5 is the voltage to the unit but the 000 should be flashing a valid error code E00 - E10.
__________________
Chuck & Sandra
Engineer/Teacher
2010 F350 CC 6.4
2015 Prime Time Sanibel 3601
clr is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2016, 10:30 AM   #16
Member
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 78
Quote:
Originally Posted by 360true View Post
Follow-up... I called tech support at Xantrex. They suggested I turn off ALL power to the coach including turn off the matter switch for an hour to let it reset. I did, no fix....
That's just their way of delaying you until they get off work so it's someone else's problem
__________________
carmex is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2016, 12:17 AM   #17
Member
 
SS396CV's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 55
360true, mine stopped working too. I tried to reset the GFI and it would trip again. Then I reset the GFI by forcing the reset button in for a number of seconds and then it held and worked the rest of the trip. We ill see tomorrow when we travel again.
__________________
2014 Forest River Georgetown XL 378TS
SS396CV is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2016, 08:23 PM   #18
Senior Member
 
360true's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 379
Ss396cv.... wish mine was so easy.... also spoke with three dealers as I cut across Maine, New Hampshire and Vermont - they all said the same thing that now thru July 4 is their busiest time of the year.... call me mid July.....
__________________
360true is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2017, 01:12 PM   #19
Junior Member
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 12
I know this is an old post, but did any of our members who posted here ever conclude what was the root cause? My 364TS is exhibiting the same behavior as described in the original post.
__________________
Maxwell32 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2017, 01:36 PM   #20
Member
 
SS396CV's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 55
Mine has been working correctly until yesterday. The GFI would continue to trip on the inverter. Not wanting to lose the food, I used the generator and ran it for half an hour. After shutting down the generator it worked again as it should. I will be checking the house battery connections, the first time it didn't work I noticed the battery connections were loose, tightening them up seemed to solve the problem, I will see if that is the problem. Other than that I have no clue what the problem is.

Has anyone else found a cure?
__________________

__________________
2014 Forest River Georgetown XL 378TS
SS396CV is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
battery, fridge

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:34 PM.