Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-25-2010, 09:00 AM   #1
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: SW of NE Arkansas
Posts: 116
Sirius Ready Radio

Greetings,

First let me say that I have only been a member of this forum for about a week, and already have gotten a lot of great info from all the members, and for that I thank you all. Before I traded for the Georgetown 330, I had a Heartland Bighorn 5th Wheel that we liked, and I was a member of the Heartland owners forum. They folks on that site were great to help you anyway they could, and so far this site has done the same, so thank you all for that.
Now for my question. I noticed yesterday that the dash radio was Sirius Ready for sat radio. What do I need to add to get this radio where I can listen to Sirius Radio? I have Sirius in my Jeep already, and can add this to my account for around 9 bucks amonth more. But I don't know what I need to get it ready to use. Anyone know or can guide me to where I can find this info?
__________________

__________________
ArkyGeorgetown330TS is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 09:09 AM   #2
CLASS "A" Senior Member
 
cfsoistman's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Upperco, Maryland
Posts: 3,135
Quote:
Originally Posted by ArkyGeorgetown330TS View Post
Greetings,

First let me say that I have only been a member of this forum for about a week, and already have gotten a lot of great info from all the members, and for that I thank you all. Before I traded for the Georgetown 330, I had a Heartland Bighorn 5th Wheel that we liked, and I was a member of the Heartland owners forum. They folks on that site were great to help you anyway they could, and so far this site has done the same, so thank you all for that.
Now for my question. I noticed yesterday that the dash radio was Sirius Ready for sat radio. What do I need to add to get this radio where I can listen to Sirius Radio? I have Sirius in my Jeep already, and can add this to my account for around 9 bucks amonth more. But I don't know what I need to get it ready to use. Anyone know or can guide me to where I can find this info?
Does your unit have the little, I'll call it a puck type antenna for Sirius? My original radio did not have the Sirius feature but the replacement did. I know mine does not have the puck antenna like my car. If there's no puck then finding a place to mount one may be a bit difficult. I'd check for the puck and refer to the paperwork with the radio to see how they show the connections. Is this the unit you have? This is what they used to replace my origianl radio when it fried.

http://www.magnadyne.com/MagPublic/P...9900CDS-UM.pdf
__________________

__________________

2007 Georgetown 370TS
aka - RAYNMKR

Driver: Charlie
Navigator: Sheri
cfsoistman is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 10:04 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Sep 2007
Location: Greensburg In
Posts: 785
I have XM radio and i have a unit i have to take with me to pick sat radio and my camper has a place to put this unit in also have a boom box that i can put it in but need this unit to work and pay monthly fee also welcome to the forum if i havent said so earlier
__________________
2008 8296SS Rockwood Signature Ultralite
2002 Silverado 2500HD extended cab
chevy02 is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 10:11 AM   #4
CLASS "A" Senior Member
 
cfsoistman's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Upperco, Maryland
Posts: 3,135
I found this on the website for the radio. This is the antenna they show in the manual.

http://www.magnadyne.com/index.cfm?M...Web_CatID=4263

and

http://www.magnadyne.com/index.cfm?M...Web_CatID=4263

Hope this helps.
__________________

2007 Georgetown 370TS
aka - RAYNMKR

Driver: Charlie
Navigator: Sheri
cfsoistman is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 11:15 AM   #5
Senior Member
 
tmmar's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Long Island (Nassau County), NY
Posts: 4,258
I have xm in my GMC Acadia so I bought a small receiver for the motor home. It worked fine even though the radio said it was Sirius ready. It came with an antenna that some have referred to as a 'puck antenna'. If you have the same Jensen unit that I have, there are auxiliary cables with RCA connectors coming out of the back of the unit that you can plug the receiver into. I just put the antenna on the front dash and it worked pretty well- not perfectly since it needs to have a line of sight to the satellite. I found that since we didn't use the motor home for several months over the winter and not every day (like we use the Acadia) that paying $7/month for the service was a waste, so I just bought an Ipod which I plug into the same aux input on the radio.
__________________
Tom and Margaret
2014 Berkshire 390bh-60

tmmar is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 11:37 AM   #6
Senior Member
 
NWJeeper's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Enumclaw, WA
Posts: 2,617
Quote:
Originally Posted by ArkyGeorgetown330TS View Post
[FONT=Comic Sans MS]
Now for my question. I noticed yesterday that the dash radio was Sirius Ready for sat radio. What do I need to add to get this radio where I can listen to Sirius Radio? I have Sirius in my Jeep already, and can add this to my account for around 9 bucks amonth more. But I don't know what I need to get it ready to use. Anyone know or can guide me to where I can find this info?
Usually "Sirius Ready" means that you will need to find a Sirius receiver unit which will plug into the head unit. The receiver is a small box about 8" square and it connects to the head unit with a cable in much the same way you would connect a remote CD carousel. The antenna for the satellite will connect to this box. I found mine online somewhere years ago for my Jeep but have since discontinued the service as it is unreliable out here on the west coast. Those of you on the eastern side of the US have it good with the satellite radio. Look through the documentation for your head unit and it should list Sirius receiver units that will work with it, or contact Sirius for help.
__________________
"I can fix it, and if I can't fix it, I can fix it so no one can fix it!"
Ed & Wendy
2009 Georgetown 378TS | 1998 Jeep Wrangler | 1998 Skeeter ZX202C
Nights camped in 2009: 53 | Nights camped in 2010: 55
www.nwjeepn.com
NWJeeper is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 01:03 PM   #7
CLASS "A" Senior Member
 
cfsoistman's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Upperco, Maryland
Posts: 3,135
Here's the unit they show on the Magnadyne site if your unit is the M9900CDS.

http://www.magnadyne.com/index.cfm?M...&InvMasID=9922
__________________

2007 Georgetown 370TS
aka - RAYNMKR

Driver: Charlie
Navigator: Sheri
cfsoistman is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 02:17 PM   #8
Senior Member
 
ronhanson's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Colorado
Posts: 322
$59 from here
http://www.cruisingforremotes.com/Pr...&method=Browse

I have not bought from them.
__________________
Ron Hanson
2009 Georgetown 350TS (bunks)
400W solar, 440AH 6V GC2
2009 Ford Edge AWD Ltd towed
2011 Honda Fit Sport towed
ronhanson is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2010, 02:26 PM   #9
Senior Member
 
NWJeeper's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Enumclaw, WA
Posts: 2,617
Quote:
Originally Posted by ronhanson View Post
$59 from here
http://www.cruisingforremotes.com/Pr...&method=Browse

I have not bought from them.
You still have to be sure that the head unit has the receiver built in. Just because they say "Sirius Ready" does not mean that you can just by the antenna and connect it. In many cases you still need the receiver box for the Sirius which plugs into the head unit.

Make sure of what you need before you spend money. If you need a receiver unit then it will come with the antenna. The link Charlie provided above is exactly what I am talking about.
__________________
"I can fix it, and if I can't fix it, I can fix it so no one can fix it!"
Ed & Wendy
2009 Georgetown 378TS | 1998 Jeep Wrangler | 1998 Skeeter ZX202C
Nights camped in 2009: 53 | Nights camped in 2010: 55
www.nwjeepn.com
NWJeeper is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2010, 12:47 PM   #10
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: SW of NE Arkansas
Posts: 116
Ok guys, I have been studing the owners manual and web site for Magnadyne and my stereo is a mdl M1-CD. The book does not state what Sirius rec. to use. I bet the connection in the back of the stereo would not be different. But I have emailed Magnadyne to ask what I need.
__________________

__________________
ArkyGeorgetown330TS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:41 AM.