Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-16-2013, 01:42 PM   #1
k
 
raysrv's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: southwick,Mass.
Posts: 23
trying to find the end of 12 volt from satelitte

Hi Folks, Does any body know where the end of the 12 volt wire for the satelitte pre wire starts so I can switch the satelitte on and off. the dome is a winegard rt8035t in motion on a 2011 georgetown
__________________

__________________
raysrv is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2013, 02:01 PM   #2
Senior Member
 
John McClain's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Ventura
Posts: 166
ac unit thats my guess
__________________

__________________
F-250 . stealth 3210 solar pannels, fantastic fans. and life line batteries
John McClain is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2013, 02:42 PM   #3
Senior Member
 
VinceU's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3,502
Quote:
Originally Posted by raysrv View Post
Hi Folks, Does any body know where the end of the 12 volt wire for the satelitte pre wire starts so I can switch the satelitte on and off. the dome is a winegard rt8035t in motion on a 2011 georgetown
Ray-

On the roof there are three vent terminations, white, which cap 1 1/2" pipe stubs. Two aft are active and vent the black and grey holding tanks. I have an additional vent terminal over the passenger seat in the vicinity of the front TV/DVD/ Sat terminals. The vent is fake and if you remove the one screw cap there are the cables needed for a Sat connection.
__________________
VinceU is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2013, 03:16 PM   #4
k
 
raysrv's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: southwick,Mass.
Posts: 23
Thanks Vince? I pulled the wires. 1 coax 1 12volt (problem)the dome came with a 12v switch where does the power come from to install the switch..
__________________
raysrv is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2013, 03:59 PM   #5
Senior Member
 
VinceU's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3,502
Quote:
Originally Posted by raysrv View Post
Thanks Vince? I pulled the wires. 1 coax 1 12volt (problem)the dome came with a 12v switch where does the power come from to install the switch..
Now I understand, you need the power supply for the antenna. I don't have the 360 but the 378. All electronics are mounted over the windshield. But I'm sure for both models power comes from the battery control center under the steps . They have about 20 fuses in the panel for the steps to the reefer lock control. Half are for chassis loads only like drivers chair, the other half if for coach functions like basement lamps etc. If not there the Ford fuse panel under the steering wheel to the left left blanks for about 15 uses for the power shade, radio and other things. You really need a diagram of all the supplies, I have them for mine but not complete. Sometimes they take a in line fuse and power a device with showing on a drawing. Can you trace the coax lead down and see its routing? At worst case you can run your own fused supply to the dome. Check those sources, they probably left the fuse out on purpose, Maybe call the elec div of Georgetown at FR. One last idea, pm Iggy, he has quite a few electrical sketches for the Georgetown, maybe he has the Sat system!
__________________
VinceU is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2013, 05:16 PM   #6
CLASS "A" Senior Member
 
cfsoistman's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Upperco, Maryland
Posts: 3,135
Email John Armstrong at FR. He should be able to get the information to you.
jarmstrong@forestriverinc.com
__________________

2007 Georgetown 370TS
aka - RAYNMKR

Driver: Charlie
Navigator: Sheri
cfsoistman is online now   Reply With Quote
Old 03-17-2013, 06:44 AM   #7
k
 
raysrv's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: southwick,Mass.
Posts: 23
Thanks for all Your help! I will contact Mr Armstrong
__________________
raysrv is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2013, 10:49 AM   #8
Senior Member
 
copsuno's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Greer, SC
Posts: 277
You should have a booster for antenna in same compartment the control box for all inputs, over the passenger seat. You should be able to tap into this switch for 12v.
__________________
Logic will carry you from point A to point B. Imagination will carry you everywhere. "Albert Einstein". 2011 Georgetown 360, Bride of 45yrs, and 2014 Chev Equinox toad, what more could you ask for.
copsuno is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2013, 11:54 AM   #9
k
 
raysrv's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: southwick,Mass.
Posts: 23
satelitte connections

Thanks for every ones help! I ended up sending
my pride and joy to the RV doctor. To have both tvs work independently from each other took a skill level higher than I posses in the high tech field. Ask Me about a 327 and I am all over it!!! I feel that forest river does a poor job pre wiring, there was no voltage at the roof,only 1 coaxel cable on the roof,Why dont they install HDMI cables?

Again Thanks for the help
__________________

__________________
raysrv is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:11 AM.