Thread Tools Display Modes
Old 07-22-2013, 02:56 PM   #1
Senior Member
grumpy0374's Avatar
Join Date: Jul 2013
Posts: 761
Newbie with first problem

We just (Saturday) bought a 2012 Lex 283ts from an older couple who bought it in July 2012, used it once, didn't like it, and parked it in an oversized garage until we got it. It only had 1510 miles on it and that was from transport to dealer, one trip by the owner, and one trip to dealer for a minor recall.
When we went to look at and buy, I checked all the systems, slides, awning, ect ect and all worked as new, which basically they are. Bought it (great price) and drove it home, about 250 miles, with no problems.
Today I opened it up and checked all the systems again at my leisure, and again everything worked. After turning off the Thetford range I puttered a bit more, than turned everything on again. This time the range with the spark igniters, range fan and range light would not turn on. I have all the paperwork and manuels that came with the unit, but in the Thetford there is no (trouble shooting) guide. I believe the system is 12 volt (correct me if I'm wrong), but which fuse would it be running through. Checked the panel under the rear bed but no fuse is marked as dedicated to the range top. Gas flow is good as water heater and fridge were on gas.
Probably long winded for such a minor problem, and I apologize.

grumpy0374 is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2013, 06:15 PM   #2
Senior Member
Join Date: Oct 2012
Location: New Orleans, LA
Posts: 632
Congratulations on your new toy. I have no idea how to answer your question, so I'll let others do that. Just wanted to say welcome.

DebbieMH is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2013, 06:33 PM   #3
AKA Bluebird
dimurrrw's Avatar
Join Date: Aug 2006
Location: Charlottesville, VA
Posts: 1,061
Send a message via Yahoo to dimurrrw
Why not just pull the fuses to see if one of them is blown.
Happy Camping! ///// Richard D.
2006 4x4 Ford 250 SD / 2007 Flagstaff 827 FLS
One very patient wife and one furry child who travels with us. Forty-two years of trailering and camping, and I still have a blast.

dimurrrw is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2013, 06:40 PM   #4
dsagal79's Avatar
Join Date: Dec 2012
Location: West By God Virginia!
Posts: 41
Send a message via Skype™ to dsagal79
Check battery disconnect.
dsagal79 is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2013, 06:40 PM   #5
Senior Member
grumpy0374's Avatar
Join Date: Jul 2013
Posts: 761
Yeah, that's what I'm planning to do tomorrow. The person who filled in the fuse area had terrible handwriting/printing. Can't make out half of what fuses go with what circuit. Time to get the label maker out.

Battery disconnect is the first thing I checked, but I was also running off shore power.
grumpy0374 is offline   Reply With Quote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

» Virginia Campgrounds

Reviews provided by is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:32 AM.