Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-08-2016, 07:10 AM   #11
Senior Member
 
trdutch's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Lake Wylie
Posts: 433
Backup Cam went White

Thanks for the link
What I have learned
A camera that is perched at the top of an RV,subjected to the elements is going to malfunction at some point
We should be able to pop the rubber grommet off pull a short pig tail, unscrew the connection and replace the Cam
When I read they have to pull the back cap off and do paint and Body work to get a camera off???
I'm very nervous
Still waiting to hear from my Indy cause the dealer is booked to the end of June
At least I have purchased an extended warranty if this gets into BIG Bucks


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________

__________________
I never saw a Hearse towing a Trailer
'71 Dads VW camper pop up Van
'78.....tents
'93 Coleman pop ups (I'm Dad)
'04 Fleetwood Jamboree 26q
'14 Sunseeker 2860DS
trdutch is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2016, 09:12 AM   #12
Senior Member
 
Sagecoachdriver's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: Southern California
Posts: 1,204
Are you sure it's the camera? Before anyone starts tearing things apart back there, I would take the new camera and attach it directly to the multiplexer to see if that's the problem and is working.
Creativepart on the thread mentioned earlier had his replaced from the inside. You might want to send him a PM for more info.
__________________

__________________
2004 Winnebago Minnie 22e(went to a nice family Oct 3, 2015)
2016 Forester 2701DS (Aug 31, 2015)
2017 Camping 2 trips 5 nights
Sagecoachdriver is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2016, 11:02 AM   #13
Senior Member
 
trdutch's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Lake Wylie
Posts: 433
Yah I'm hoping we can find a cam to plug in
I'm not tearing the unit apart and spending my deduct able to replace a $100 Camera
The people at Reverse Safety think it's either the Cam, the pig tail,or the long cable
What they don't Know is that FR didn't mount it so the cam can be simply removed and then easily check all components


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
I never saw a Hearse towing a Trailer
'71 Dads VW camper pop up Van
'78.....tents
'93 Coleman pop ups (I'm Dad)
'04 Fleetwood Jamboree 26q
'14 Sunseeker 2860DS
trdutch is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2016, 03:49 PM   #14
Senior Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: Wisconsin/Florida
Posts: 527
Quote:
Originally Posted by trdutch View Post
Yah I'm hoping we can find a cam to plug in
I'm not tearing the unit apart and spending my deduct able to replace a $100 Camera
The people at Reverse Safety think it's either the Cam, the pig tail,or the long cable
What they don't Know is that FR didn't mount it so the cam can be simply removed and then easily check all components


Sent from my iPhone using Forest River Forums
If this is a new installation, I would look at the "pigtail". Is this all RVS parts?
What I ran across when putting a camera on a cargo trailer is that RVS has proprietary cable wire schematics. I was connecting it to another brand in-dash head unit with a different schematic. The color codes are different. RVS was able to provide the correct part and the camera has worked nearly 4 flawless years and still working.
__________________
PenJoe is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2016, 09:24 AM   #15
Senior Member
 
trdutch's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Lake Wylie
Posts: 433
Yah if you read the other thread that's linked up above you will see that the factory did not install the camera the way an after market install would be accomplished
My appointment to sort out and further trouble shoot is on tues


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
I never saw a Hearse towing a Trailer
'71 Dads VW camper pop up Van
'78.....tents
'93 Coleman pop ups (I'm Dad)
'04 Fleetwood Jamboree 26q
'14 Sunseeker 2860DS
trdutch is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2016, 06:32 AM   #16
Senior Member
 
Wolverine 1945's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: SouthWest Michigan
Posts: 2,402
Speaking of backup cameras,,, I found out yesterday that ours does not beep just before you back your bikes into a very large tree in the rain !!!
I guess only the backup system in our EDGE beeps ???
__________________
Wolverine 1945 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2016, 02:05 PM   #17
Senior Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: Wisconsin/Florida
Posts: 527
Quote:
Originally Posted by Wolverine 1945 View Post
Speaking of backup cameras,,, I found out yesterday that ours does not beep just before you back your bikes into a very large tree in the rain !!!
I guess only the backup system in our EDGE beeps ???
Ouch!! Trying to back up with moisture on the camera lens does not make your day.

We added an aftermarket back up camera and aftermarket backup sensors to our pickup and they have worked very well for nearly 4 years. The sensors have a distance meter that is very accurate. The frequency and tone changes the closer you come to an object. When an object is 3 ft from the rear bumper, it gives a steady alarm tone.

Our plan is to add a sensor system system to our 2500TS. I have gutted out a vertical blind track and it is perfect for attaching under the bumper while concealing the sensor bodies. It would be nice to have a couple sensors high up. Also anticipate a backup camera at the hitch.
__________________
PenJoe is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2016, 07:54 AM   #18
Senior Member
 
trdutch's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Lake Wylie
Posts: 433
Backup Cam went White

When my Camera works there is a grid to tell me how far to obstacles
Would you even hear a beep and I've never hit anything cause I stop when the grid says 1 foot???


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
I never saw a Hearse towing a Trailer
'71 Dads VW camper pop up Van
'78.....tents
'93 Coleman pop ups (I'm Dad)
'04 Fleetwood Jamboree 26q
'14 Sunseeker 2860DS
trdutch is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2016, 08:15 AM   #19
Senior Member
 
Wolverine 1945's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: SouthWest Michigan
Posts: 2,402
Quote:
Originally Posted by trdutch View Post
When my Camera works there is a grid to tell me how far to obstacles
Would you even hear a beep and I've never hit anything cause I stop when the grid says 1 foot???


Sent from my iPhone using Forest River Forums
Right on trdutch,,, I think I have gotten so used to hearing the EDGE beep,,, I guess I forgot the MH does not do that ??? I learned an expensive lesson,,, not sure what it will cost for bike repair yet,,, but I ordered about $45 worth of bike rack parts this AM !!!
__________________
Wolverine 1945 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2016, 07:31 AM   #20
Senior Member
 
trdutch's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Lake Wylie
Posts: 433
Backup Cam went White

Update on the Camera
Got the unit back yesterday
My Indy couldn't take it till July 6 so One week in the Shop in the middle of summer is good news.
As I figured the Cam was bad.showed White screen.However,when they pulled it in the garage (Dark) the image reappeared so the iris was the problem.
As has been discussed before the back cap had to be dismantled to get to the camera connection.Tech told me it was a mess.6 feet of cable balled up and wedged in to side wall.
He ran the cable end neatly along the inside of the cap and positioned the connection for the camera pig tail in line behind one of the marker lights so if I have a failure in the future,pop the lens off and reconnect the camera pigtail,mount new cam,easy less than one hour plug and play fix.
This fix was almost 6 hours so I took a big hit but the other alternative was to trash the whole system and put in a wireless but obviously that would have cost about the same as this repair,due to needing the whole system as opposed to a new camera and all the extensive labor
I'm not thrilled that the Cap had to be lifted but he assured me it was put back on properly and they sealed it better than factory and It looks good to me cause Im up on the roof all the time
As a side note if the problem would have been the main (front to back) cable, the labor to run it and tear off the cap would have been cost prohibitive and we would have installed the wireless
FR,Did switching a camera have to be so difficult?


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________

__________________
I never saw a Hearse towing a Trailer
'71 Dads VW camper pop up Van
'78.....tents
'93 Coleman pop ups (I'm Dad)
'04 Fleetwood Jamboree 26q
'14 Sunseeker 2860DS
trdutch is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:20 AM.