Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-05-2016, 03:20 PM   #1
Senior Member
 
trdutch's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Lake Wylie
Posts: 455
Backup Cam went White

Monitor seems to be working (menu functions and reverse grid in place) but screen is all White
Bad/loose connection?
Camera failure?
Any Ideas?
Calling the shop tomorrow


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________

__________________
I never saw a Hearse towing a Trailer
'71 Dads VW camper pop up Van
'78.....tents
'93 Coleman pop ups (I'm Dad)
'04 Fleetwood Jamboree 26q
'14 Sunseeker 2860DS
trdutch is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2016, 03:45 PM   #2
Senior Member
 
Sagecoachdriver's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: Southern California
Posts: 1,289
Is your system like this in the photo? If so, check the connections on the multiplexer located behind the pull-out panel under the steering wheel. It should be on the left side probably behind wire. Make sure all the connection are tight and then you can scroll thru the monitor cameras and switch the connector around to see if you have a bad camera.
Most of us have encountered a blue screen with NO SIGNAL, haven't run across a white screen. You can call RVS who makes this system and they have good tech support.
Here's the manual also, http://www.rearviewsafety.com/media/...n_lowres_1.pdf
Attached Images
 
__________________

__________________
2004 Winnebago Minnie 22e(went to a nice family Oct 3, 2015)
2016 Forester 2701DS (Aug 31, 2015)
2017 Camping 2 trips 5 nights
Sagecoachdriver is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2016, 04:19 PM   #3
Senior Member
 
trdutch's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Lake Wylie
Posts: 455
Thanks, Ill get started troubleshooting


Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
I never saw a Hearse towing a Trailer
'71 Dads VW camper pop up Van
'78.....tents
'93 Coleman pop ups (I'm Dad)
'04 Fleetwood Jamboree 26q
'14 Sunseeker 2860DS
trdutch is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2016, 04:40 PM   #4
Senior Member
 
Sagecoachdriver's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: Southern California
Posts: 1,289
FYI, if you have mirror mounted cameras, they are from another manufacturer ASA Electronics. RVS system has proprietary cables and the ASA side cameras have an extra rewired cable so as to connect with the RVS system. It's between the end of the mirror camera cable in the arm and runs to the multiplexer.
Also, have you tried adjusting the brightness and contrast? Also, read the manual about doing a system reboot by disconnecting the power cable for a while.
Good luck and please keep up posted as others may have the same issue in the future.
__________________
2004 Winnebago Minnie 22e(went to a nice family Oct 3, 2015)
2016 Forester 2701DS (Aug 31, 2015)
2017 Camping 2 trips 5 nights
Sagecoachdriver is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2016, 07:48 PM   #5
Member
 
Whiteknight's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Desoto, MO
Posts: 55
Is it white at night also? If it seems okay or at least better at night I would guess that the camera auto iris is bad. Will probably have to replace the camera if rebooting/removing power doesn't fix it.
__________________
2012 Flagstaff V-Lite 30WFKSS
2015 Ram 2500 Big Horn Mega Cab 4X4

Whiteknight is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2016, 06:43 AM   #6
Senior Member
 
trdutch's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Lake Wylie
Posts: 455
I think I'm going to have someone look at it
Who? is the question
I'd like to try the reboot (even though that's under the Blue screen display problem) but when I got under the dash I really couldn't identify the control box
I was tired after driving all day



Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
I never saw a Hearse towing a Trailer
'71 Dads VW camper pop up Van
'78.....tents
'93 Coleman pop ups (I'm Dad)
'04 Fleetwood Jamboree 26q
'14 Sunseeker 2860DS
trdutch is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2016, 11:57 AM   #7
Junior Member
 
Join Date: Sep 2014
Posts: 12
Thanks Sagecoachdriver for the RVS link. I have seen the white screen once and blue a couple of times but camera is working for now. Anyone know where the multiplexer is located on a Solera?
__________________
jamesarnold is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2016, 05:10 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: Wisconsin/Florida
Posts: 566
The camera is an RVS. They have extraordinary tech support and should be able to help trouble shoot and give some answers. The tech support number is 800-764-1028. They are located in California.
__________________
PenJoe is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2016, 08:07 AM   #9
Senior Member
 
trdutch's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Lake Wylie
Posts: 455
So far I've found the multiplexer
Reboot
No change
Switched cable to other two unused inputs
Screen goes from blue (normal unused) to white
The red infrared light on the camera is illuminated
So......,
Either the camera (Iris) has failed,the camera cable/connection is bad, or the 20 something foot cable is bad
Trying to get it into a shop before ordering parts




Sent from my iPhone using Forest River Forums
__________________
I never saw a Hearse towing a Trailer
'71 Dads VW camper pop up Van
'78.....tents
'93 Coleman pop ups (I'm Dad)
'04 Fleetwood Jamboree 26q
'14 Sunseeker 2860DS
trdutch is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2016, 10:18 AM   #10
Senior Member
 
Sagecoachdriver's Avatar
 
Join Date: Jun 2015
Location: Southern California
Posts: 1,289
Suggest you call tech support at
Customer Service: Rear View Safety Tel: 1.800.764.1028
Your model could be RVS-770619N

Do you have side mirror cameras? If not , only the backup camera port will be operational for testing as there in no trigger wired for the turn signal. But it may work scrolling on menu.

Also, reading up on CreativePar'st thread may help. Intermittent camera? Or monitor?
__________________

__________________
2004 Winnebago Minnie 22e(went to a nice family Oct 3, 2015)
2016 Forester 2701DS (Aug 31, 2015)
2017 Camping 2 trips 5 nights
Sagecoachdriver is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:02 AM.