Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-21-2015, 05:49 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 9
Faulty Camera

I have this passenger side mirror camera that goes on during right signaling. The same is on the left mirror plus a backup camera.

The problem is the image freezes to a still about a minute after starting the ignition. The funny thing though it starts to work perfectly after driving for several hours. No one seems to know what's wrong.Yet it's so annoying and unsafe because it's so random at times that I might think the road is clear to my right when it might not be.
I think it''s a bad splice in the cable or maybe the camera itself may have water damage from car washing.

Anyone can relate?
__________________

__________________
Zapoid is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2015, 08:47 AM   #2
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 9
Faulty Camera

This is my very first post in this forum. Is it possible that no one else has a similar camera problem?
__________________

__________________
Zapoid is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2015, 09:47 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 1,702
Remember reading one similar post in the last few years. Must not be a common problem. And by the way, welcome to the forum. Have you contacted your dealer about the issue?


2010 F250 5.4L 3.73
2011 Flagstaff 831FKBSS
Equal-i-zer 4pt 12K
__________________

2011 Flagstaff 831FKBSS
2010 F250 4X4 5.4L 3.73 LS
EQUALIZER E4 1200/12000
lbrjet is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2015, 11:41 AM   #4
2015 Sunseeker 2300
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 109
We had a problem with our backup camera scrolling it would be fine then it would scroll like old tube tv's the black lines rolling up and down....they found loose wiring under the dash was never installed correctly
__________________
Gingsnap is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2015, 09:40 PM   #5
Member
 
Terrie's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Charlotte MI
Posts: 56
Had problem just like you are describing. Had it replaced under warranty


Sent from my iPad using Forest River Forums
__________________
Terrie is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2015, 09:08 AM   #6
2015 Sunseeker 2300
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 109
Terrie, Did the dealer try to correct the problem of just replace the camera...ours is doing fine since they found the loose wire but our warranty is over in February did they say what caused it to scroll I do not want to be left with no warranty and it fails again
__________________
Gingsnap is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2015, 08:30 PM   #7
Member
 
Terrie's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Charlotte MI
Posts: 56
Quote:
Originally Posted by Gingsnap View Post
Terrie, Did the dealer try to correct the problem of just replace the camera...ours is doing fine since they found the loose wire but our warranty is over in February did they say what caused it to scroll I do not want to be left with no warranty and it fails again
They tried to repair and could not figure out why it was doing what it was doing than just ended up replacing. Had a friend that has a Thor same issues
__________________
Terrie is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2015, 10:12 PM   #8
Senior Member
 
Garrette's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 958
Mine works fine until it has been on a while it starts to act up. When I step on the brakes it goes into backup mode. Distance lines and microphone turns on. Anybody got any ideas?


Sent from my iPad using Forest River Forums
__________________
Garrette is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2015, 10:34 AM   #9
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 9
Faulty Camera

Mine is a warranty problem and the cable or camera itself is the likely problem.
I was hoping it would be simpler. The dealer is guessing a lot as to what to do. Many long trips there with no results.
__________________
Zapoid is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2015, 07:32 PM   #10
Member
 
Zooming's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Montreal
Posts: 63
Quote:
Originally Posted by Garrette View Post
Mine works fine until it has been on a while it starts to act up. When I step on the brakes it goes into backup mode. Distance lines and microphone turns on. Anybody got any ideas?


Sent from my iPad using Forest River Forums

The camera should be attached to your backup lights, not the brake lights. Easy fix.
__________________

__________________
Zooming is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 04:44 AM.