Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-13-2015, 02:58 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 18
Gray water tank.

Even when the gray tank on our 2014 Sunseeker 3010DS is completely empty the level inside the motorhome shows at 1/3. We have been at our campsite for 3 days and the level is still 1/3. What could be the problem?
__________________

__________________
Hodie Ho is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2015, 04:05 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: Los Padres National Forest
Posts: 158
Bad or rudder up sensor, pour in some laundry soap. When the tub or shower won't drain, time to dump!
__________________

__________________
2014 Sunseeker
3170ds (Suzuki Samurai 1986 toad)
Gary and Dottie, fur babies Doodle(corgi) and Beau(yellow lab)
Yorkranchgalnguy is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2015, 07:03 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 18
Sorry but I don't understand "rudder up" sensor. Thanks for the response.
__________________
Hodie Ho is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2015, 07:15 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 18
Bclemens, any suggestions?
__________________
Hodie Ho is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2015, 08:06 PM   #5
GM
 
bclemens's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Elkhart, IN
Posts: 7,098
Sludge on the tank sidewall is enough to create an electrical current between the two probes.

Common issue with the tank probes. Dump ice in there, travel around.
__________________
PLEASE do not send questions via Private Message. Post questions in the forum as a new thread so that other users can benefit from the answers. Use Private Messages for sensitive information only. Our owners manuals are available online and via iPhone/Android Apps. http://www.dynamaxcorp.com/OnlineManual.aspx
bclemens is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2015, 08:25 PM   #6
Junior Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 18
How do I get ice in the gray tank?
__________________
Hodie Ho is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2015, 04:26 PM   #7
GM
 
bclemens's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Elkhart, IN
Posts: 7,098
Sorry, I was reading gray, thinking black. Could be a bad sensor, or if there is a metal band on the outside of the tank holding the tank it could be contacting one of the probes.
__________________

__________________
PLEASE do not send questions via Private Message. Post questions in the forum as a new thread so that other users can benefit from the answers. Use Private Messages for sensitive information only. Our owners manuals are available online and via iPhone/Android Apps. http://www.dynamaxcorp.com/OnlineManual.aspx
bclemens is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
tank, water, water tank

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:39 PM.