Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-25-2015, 08:43 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 3
HDMI wiring

Just spent some quality time with John Pagano at the Ft. Myers show. He told me that the new sunseekers were coming thru with hdmi wiring as standard. I was interested in the 2800 gts model but when we looked, we were unable to confirm that that model also had hdmi. He suggested that I post this question on the forum and that Brian may have an answer.
__________________

__________________
Monarch is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2015, 06:41 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Gaylord, MI
Posts: 156
HDMI wiring? HDMI is for connecting audio/video devices. I'm a bit puzzled as to what HDMI wiring is.
__________________

__________________
biznsa is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2015, 07:35 AM   #3
Phat Phrog Stunt Crew
 
elind's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Upper Penisula Michigan / Arizona
Posts: 2,476
Quote:
Originally Posted by biznsa View Post
HDMI wiring? HDMI is for connecting audio/video devices. I'm a bit puzzled as to what HDMI wiring is.
Could this be used to connect a second TV to a Dish satellite receiver so you could have an option of which TV to watch?
__________________
Ed & Ruthann / Toby and Tucker
2014 GMC Sierra Crewcab 2500 Duramax
2014 Wildcat 327ck
2015 129 nites
2016 63 nites
elind is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2015, 08:29 AM   #4
Senior Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Gaylord, MI
Posts: 156
Quote:
Originally Posted by elind View Post
Could this be used to connect a second TV to a Dish satellite receiver so you could have an option of which TV to watch?

I suppose that could be the case. In that case, I would think it would be an additional cable leading to the 2nd TV.
__________________
biznsa is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2015, 09:12 AM   #5
Senior Member
 
hammer55's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: central valley, california
Posts: 455
plc connect

the only reason I would want it is if I want to connect my computer to the tv, to watch netflix or fox news, if it does not have this option then I would later upgrade to a smart tv with wifi, the smaller tv's a getting cheaper these days, other than that not a big deal, do not the cable runs parallel through the coach, you could use those for communication also
__________________
Mark & Annie
2014 COACHMEN PURSUIT 27 KB
Modesto, Central California
hammer55 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2015, 09:14 AM   #6
Site Team - Lou
 
Herk7769's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: South Eastern PA
Posts: 21,157
While Brian does scan the forum occasionally, I should remind everyone that he is a member here just like the rest of us and comes and goes as he has time.

If you need a quicker answer, a PM to him might be faster.

You might also try contacting Sunseeker directly.

FR does not own or support this forum. We exist solely as a result of income received from google ads. Thank you for supporting our advertisers.
__________________

Lou and Laura with Bella - German Short Hair Pointer
2008 GMC Sierra 2500HD Crewcab SB Allison Duramax
2010 Flagstaff 8526RLWS - Superglide 3300
HAM CALLSIGN - KC3FFW
Herk7769 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2015, 09:40 AM   #7
Senior Member
 
bubbles's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2,559
I wish my coach was prewired with HDMI cables so I could have HD SAT to my TV's. Have to settle for SD SAT using existing coax. Installing HDMI cables now would be a nightmare.
__________________
bubbles is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2015, 04:54 PM   #8
GM
 
bclemens's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Elkhart, IN
Posts: 7,088
oooh, no PM's if possible. My inbox fills up faster than I can delete them.

I'm not sure what he meant by HDMI? IF you get the front entertainment center, we ARE wiring an HDMI plate to the wall of the cabinet. That way you don't need to take the TV down to add an HDMI connection to the TV (Blu-ray player, game, or HDMI connection from Sat).

As for the rest of the unit we do not have a good solution yet. To get over the air channels, we HAVE to run coax to every TV. There is no getting around that.

What we have talked about doing, is an HDMI switch box in addition to the coax. One in Four out. So theoretically you could have one HDMI connection that would feed the outside TV & bedroom TV.

But we are just in research stage at this time.
__________________
PLEASE do not send questions via Private Message. Post questions in the forum as a new thread so that other users can benefit from the answers. Use Private Messages for sensitive information only. Our owners manuals are available online and via iPhone/Android Apps. http://www.dynamaxcorp.com/OnlineManual.aspx
bclemens is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2015, 04:55 PM   #9
GM
 
bclemens's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Elkhart, IN
Posts: 7,088
You do have direct access to the TV on the 2800. So there is HDMI input on there.
__________________

__________________
PLEASE do not send questions via Private Message. Post questions in the forum as a new thread so that other users can benefit from the answers. Use Private Messages for sensitive information only. Our owners manuals are available online and via iPhone/Android Apps. http://www.dynamaxcorp.com/OnlineManual.aspx
bclemens is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
wiring

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:11 AM.