Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-18-2016, 10:19 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 5
Hooking to cable tv line

Can anyone tell me what needs to be done to to switch from antenna to the cable once the cable line is hooked up? I can't get anything but my antenna. I have switched off the booster on the antenna, but that didn't do the trick. I have a 2015 Sunseeker 2860.
__________________

__________________
rhenage is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2016, 10:49 PM   #2
Usually Confused Member
 
emm-dee's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Georgia
Posts: 1,104
Did you access the menu function on the television and have it scan for "cable" channels?
__________________

__________________
At some point during every day you suddenly realize nothing else productive is going to happen the rest of that day. For me, it usually occurs around 9 am.

Vengeance 25V (the Harley needed a home)
emm-dee is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2016, 10:50 PM   #3
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 50
Exactly what I was going to ask. I have to reprogram my tv when I change source.
__________________
2004 silverado 2500HD ext cab short bed
2012 Rockwood 8280WS
Herms1960 is online now   Reply With Quote
Old 07-18-2016, 11:11 PM   #4
Senior Member
 
SeaDog's Avatar
 
Join Date: Jan 2016
Location: Idaho
Posts: 1,752
X3
__________________
Retired Navy
Jake my sidekick (yellow Lab)
2006 F350 6.0
2016 Flagstaff 26 FKWS
AF&AM of Idaho
SeaDog is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2016, 05:35 AM   #5
Senior Member
 
ilmor's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 738
Quote:
Originally Posted by rhenage View Post
Can anyone tell me what needs to be done to to switch from antenna to the cable once the cable line is hooked up? I can't get anything but my antenna. I have switched off the booster on the antenna, but that didn't do the trick. I have a 2015 Sunseeker 2860.
Using the TV remote, go to its settings. Change the source from "Air" to "Cable".
__________________
2017 Forest River Sunseeker 2250SLE
ilmor is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2016, 08:02 AM   #6
Junior Member
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 7
Near your main TV there is white wall plate that the TV is connected to, it should have a light and a small button. Push the button to turn off and that should switch input to the cable input.
__________________
dmersereau is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2016, 08:33 AM   #7
Senior Member
 
geeman53's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: SW Ohio
Posts: 977
Quote:
Originally Posted by dmersereau View Post
Near your main TV there is white wall plate that the TV is connected to, it should have a light and a small button. Push the button to turn off and that should switch input to the cable input.
X2 - a small black button to the right of the 12 volt plug in. That is the cable input. Unpressed , the TV is on roof top antennae , depressed -on cable. Afterwards, go to TV cable scan. Done !
__________________
2016 sunseeker 2250slec
1988 Jayco p.u.,Coleman Plantation p.u.,1989 Jayco class c, Coachman TT,1995 Little Eddie fthwheel,2007 Heartland Sundance 2500 lS fthwheel
geeman53 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2016, 01:56 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: May 2016
Location: Tucson AZ
Posts: 16
I have a 2016 Sunseeker and had the same issue. Two things must be done, one of which you did, ie, turn off the booster. Then go to menu on the TV and do the channel scan for CABLE. Be sure not to select "AIR".....it must be for CABLE. Then after a variable amount of time, the scan will find and store the cable channels. See your TV manual on how to set up "favorites" once all of the channels have been stored. That way you can easily select your desired channels via the "F-List" key on your remote.
__________________
pkeene is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2016, 05:13 PM   #9
Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 31
I've pushed all the buttons, programmed the TV's to cable and STILL bever get a decent cable signal!
__________________
Blest with a Coachmen Prism 24G
I Simpson is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2016, 05:26 PM   #10
Site Team - Lou
 
Herk7769's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: South Eastern PA
Posts: 19,990
Make SURE the wall plate light is OFF to get cable.

Make SURE you are using the "CABLE" connection outside and not the SAT.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG01912-20120826-1731.jpg
Views:	105
Size:	44.6 KB
ID:	114690   Click image for larger version

Name:	Winegard wall plate rear.JPG
Views:	112
Size:	51.8 KB
ID:	114691   Click image for larger version

Name:	CBL and SAT inputs.jpg
Views:	99
Size:	211.2 KB
ID:	114693  
Attached Images
 
__________________

__________________

Lou and Laura with Bella - German Short Hair Pointer
2008 GMC Sierra 2500HD Crewcab SB Allison Duramax
2010 Flagstaff 8526RLWS - Superglide 3300
HAM CALLSIGN - KC3FFW
Herk7769 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:08 AM.