Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-01-2013, 06:23 PM   #1
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Hershey,Pa
Posts: 43
Lockable Gas Cap

I would like to get a lockable gas cap for our 2013 3010 DS , anyone know what type it takes ?
__________________

__________________
Chas69 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 09:43 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: South Carolina
Posts: 1,254
The gas cap is a standard Ford part. I got a lockable gas cap for our 2011 model 3100 from NAPA. The gas tank and cap come from Ford as part of the cutaway chassis with the motorhome prep package. Just to be sure, tell the parts person the year model of the chassis, not the coach, and take the cap with you if you can. I was headed for the gas station anyway so I tried it out before I left their parking lot.

Put your original cap in your coach. I did and was glad I had done it. I left the lockable cap on a gas pump the first time I filled it on the road. Luckily the station still had it when I passed through a week later. Since then I leave the key in the cap and put it on the pump as I fill up. I can't leave the cap with the key still in it!
__________________

__________________
RamblerGuy is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 10:14 PM   #3
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,336
Make sure if your cap is vented that you get a vented cap or vice versa .
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 10:45 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: South Carolina
Posts: 1,254
Quote:
Originally Posted by f1100turbo View Post
Make sure if your cap is vented that you get a vented cap or vice versa .
The cap should not be vented. The tank vents through the emissions control equipment to prevent gasoline vapors from escaping from the tank. If the gas cap is loose or a vented cap is substituted it will will display a gas cap icon on the instrument panel.

PS I didn't see it in the original post, but I assumed he has a gasoline Ford chassis. The same comments should apply to a gasoline Chevy, but I don't know for sure. If it's a Diesel, ignore my comments.
__________________
RamblerGuy is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2013, 10:49 PM   #5
Phat Phrog Stunt Team
 
TURBS's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Iowa
Posts: 34,336
Quote:
Originally Posted by RamblerGuy View Post
The cap should not be vented. The tank vents through the emissions control equipment to prevent gasoline vapors from escaping from the tank. If the gas cap is loose or a vented cap is substituted it will will display a gas cap icon on the instrument panel.

PS I didn't see it in the original post, but I assumed he has a gasoline Ford chassis. The same comments should apply to a gasoline Chevy, but I don't know for sure. If it's a Diesel, ignore my comments.
Of course if its a diesel I should have stated.
__________________
TURBS is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2013, 10:09 AM   #6
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Hershey,Pa
Posts: 43
Thanks, sorry for not saying that it was a Ford chassis.
__________________
Chas69 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2013, 05:43 PM   #7
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by f1100turbo View Post
Make sure if your cap is vented that you get a vented cap or vice versa .
I went to Ford dealer looking for a lockable gas cap for my 2013 2300 Sunseeker and Ford guy told me they don't make them and if I was to buy an off market one to make sure it was vented or it could cause the sensors on the rig to have problems.

I know nothing about this matter, but that is what I was told by Ford themselves.
__________________
essophee is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2013, 06:41 PM   #8
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Hershey,Pa
Posts: 43
Quote:
Originally Posted by essophee View Post

I went to Ford dealer looking for a lockable gas cap for my 2013 2300 Sunseeker and Ford guy told me they don't make them and if I was to buy an off market one to make sure it was vented or it could cause the sensors on the rig to have problems.

I know nothing about this matter, but that is what I was told by Ford themselves.
Thanks, everyone, I have been checked the local Auto Zone & Ford dealer and that's pretty much the info that I got.
__________________

__________________
Chas69 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:02 AM.