Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-04-2016, 08:05 AM   #1
Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 39
rear camera

I have a 2013 3010ds and have a problem with my rear view camera. The camera now shows a side view when traveling down the road in drive. when I put in reverse it gos to rear view. what is wrong with my camera when my transmission is in drive,:confused why am I getting the side view camera when in drive.
thanks for any help you can give me with this Dale.
__________________

__________________
bikeit02 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2016, 08:16 AM   #2
Tinkerer and Putterer
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 310
Sounds like someone was clicking the camera buttons (up down arrows) on the screen to change the default camera when dirving. You should be able to twiddle those buttons to switch the backup camera back to default.
__________________

__________________
HappyGuy is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2016, 03:13 PM   #3
Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 39
I CLICKED THE UP DOWN BUTTONS last night with no luck I will look into this later today.
__________________
bikeit02 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2016, 08:31 AM   #4
Tinkerer and Putterer
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 310
You might consider pulling the panel below your steering column off and tweaking with the connections to the multiplexer. The connections are clearly labeled on the box and it's right there behind the panel. I might try disconnecting the side view camera connections and starting the vehicle to see if the screen switches back to using the backup camera as its default. If it did then I would reconnect the backup cameras to see if the change sticks. Should take less than 10 minutes to do that troubleshooting test. I have had a similar problem in the past and I was able to clear it by shutting off the RV, letting it sit for 30 seconds and then starting back up but your instance seems to be a bit more stubborn than the one I experienced.
__________________
HappyGuy is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2016, 12:22 AM   #5
Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 39
Red face rear camera.

pushed around on the buttons and all is working now. I have a grandson that loves to push buttons this is what could of happened to it.
__________________
bikeit02 is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2016, 07:35 PM   #6
Chief tinkerer
 
Gidyupgo's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 367
Bikeit, we have the same (blessing) problem when we take our 3yr old grand. Every time I sit down to drive after we camp with her I scan for switches and levers out of position. Hah, at least she learned "don't play with the beep beep".
__________________

__________________
Gary

2017 SunSeeker 3010DS
Gidyupgo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




» Virginia Campgrounds

Reviews provided by




ForestRiverForums.com is not in any way associated with Forest River, Inc. or its associated RV manufacturing divisions.

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities


Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:37 PM.